Atlético jäi tiistaina 1-1 -tasapeliin Rayo Vallecanon kanssa Metropolitanolla. Rayo-kärki Radamel Falcaon tasoitusmaali syntyi lisäajalla rangaistuspotkusta.

Atléticon maalin viimeistellyt Álvaro Morata pettyi tuomaritoimintaan. Moratan mielestä häntä rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti, mutta tuomari ei tarkistanut tilannetta VAR-näytöltä.

– Tästä jäi huono maku. En henkilökohtaisesti ymmärrä tästä mitään. Miksi meihin kohdistuneita rikkeitä ei koskaan katsota VAR:lta, mutta sitten jokainen boksissamme tapahtuva tilanne katsotaan? Minua rikottiin mielestäni selvästi rankkarin arvoisesti, mutta tuomari ei mene edes katsomaan sitä näytöltä. On hienoa, että meille sanotaan VAR:n olevan apukeino, mutta minua kismittää tuomarin kriteerit tuomioihin.

Morata onnistui maalinteossa viime viikonloppuna Athleticin vieraana, mutta maali hylättiin Moratan rikkeen vuoksi. Todellisuudessa Athletic-toppari Yeray Álvarez näytti kompastuneen omiin jalkoihinsa, eikä Morata osunut tilanteessa Yerayhin.

– Viime viikonloppuna en edes koskenut vastustajaan. Ei voi olla mahdollista, että maalini hylätään rikkeen vuoksi, vaikken koskenutkaan toiseen pelaajaan.