Karim Benzema juhli maanantaina uransa ensimmäistä Ballon d’Oriaan, kun hänet valittiin vuoden parhaaksi miespelaajaksi.

Benzema voitti viime kaudella La Ligan ja Mestarien liigan mestaruudet ja iski kaikissa kilpailuissa yhteensä komeat 44 maalia ja antoi 15 maalisyöttöä.

Ranskalaiskärjen entinen valmentaja Mauricio Pellegrino halusi onnitella tuoretta Ballon d’Or -voittajaa tiistaisessa lehdistötilaisuudessa. Pellegrini valmensi Benzemaa Real Madridissa kauden 2009-10. Pellegrini valmentaa nykyään Betisiä.

– Benzeman meriitit ovat kiistattomat. Hän on niin kokonaisvaltainen pelaaja. Emme puhu vain maalintekijästä, vaan pelintekijästäkin. Olin onnekas saavuttuani Benzeman kanssa samaan aikaan Real Madridiin. Ei ole helppoa pysyä Real Madridissa yli kymmenen vuotta avainpelaajana. Palkinto otettiin todella hyvin vastaan tänä vuonna, Pellegrini viittasi yleiseen mielipiteeseen Benzeman voitosta.