Maailman parhaan jalkapalloilijan palkinto, eli Ballon d’Or, jaetaan tänään maanantaina Pariisissa.

Miesten kategoriassa ylivoimainen ennakkosuosikki on Real Madridin tähtihyökkääjä Karim Benzema, joka voitti viime kaudella Los Blancosin kanssa tuplamestaruuden (La Liga & Mestarien liiga) sekä Espanjan Supercupin.

Benzema, 34, oli keskeisessä osassa Madridin menestyskaudella pelaten 46 ottelua, joissa hän teki yhteensä 44 maalia ja syötti 15.

Miesten kultainen pallo on mennyt Real Madridiin kaikkiaan 11 kertaa. Ainoastaan Barcelona on kahminut historian saatossa enemmän Ballon d’Oreja 12 voitollaan, mutta Real Madridilla on enemmän yksittäisiä voittajia kuin millään muulla seuralla.

Benzemasta tulisi Los Blancosin historian kahdeksas Ballon d’Orin voittaja Alfredo Di Stéfanon, Raymond Kopan, Luis Figon, Ronaldon, Fabio Cannavaron, Cristiano Ronaldon ja Luka Modricin jälkeen.

Ballon d’Orin jakaa vuosittain France Football -lehti, jonka päätoimittaja Pascal Ferré sanoo, että Real Madridin menestys palkinnon historiassa ei ole sattumaa.

Florentino Pérez (Real Madridin puheenjohtaja) orkestroi kampanjoita hyvin, hiljaisesti, ilman harhautuksia. Kaikki mitä hän tekee on sallittua, kommentoi Ferré EFE:n haastattelussa.

– On olemassa Real Madridin kaltaisia koneita, jotka ovat erittäin vahvoja. Niiden älykkyys on siinä, että ne tukevat yhtä pelaajaa. Vuosikausia se oli Cristiano Ronaldo ja nyt se on Karim Benzema. Se estää äänien hajaantumisen.

– He tietävät, miten se toimii. Ei ole sattumaa, että he ovat seura, joka on voittanut sen eniten.