Barcelona kohtaa sunnuntaina Real Madridin kauden ensimmäisessä el Clásicossa. Ottelu pelataan Bernabéulla.

Barcelonan mieliala otteluun lähdettäessä ei ole joukkueen kapteeniston mukaan paras mahdollinen. Barcelona koki suuren pettymyksen keskiviikkona jäätyään Internazionalen kanssa tasapeliin Mestarien liigassa. Se tiesi käytännössä sitä, että Barcelona ei etene Mestarien liigan pudotuspeleihin.

Pelaajaurallaan Barcelonaa edustanut David Villa muistuttaa, ettei Mestarien liigassa tai varsinkaan näin vaikeassa lohkossa pelaaminen ole suinkaan helppoa. Barcelonan on oltava ennen kaikkea tehokkaampi.

– En tiedä, mikä Barcelonalta puuttuu. He ovat pelanneet suurseuroja vastaan ja joutuneet vaikeaan lohkoon. Jalkapallo ei ole niin helppoa tai yksinkertaista. Mestarien liiga on todella vaikea kilpailu. Barcelona on pelannut otteluita, joissa he ovat ansainneet paljon enemmän kuin todellisuudessa saivat.

– Ensimmäistä Inter-ottelua en nähnyt, mutta kuulemani mukaan he ansaitsivat paljon enemmän. Jälkimmäinen Inter-ottelu oli varsin hullu etenkin toisella jaksolla. Barcelonan piti voittaa se ottelu ja on toden totta vaikea sanoa, mikä heiltä puuttui. Sanoisin vastustajien olleen Barcelonaa tehokkaampia. Barcelona on tilanteessa, jossa pudotuspeleihin eteneminen ei ole matemaattisesti mahdotonta, mutta todella vaikeaa.