Barcelona pyrkii lähitulevaisuudessakin tasapainoilemaan tiukan talouskurin ja toisaalta joukkueen vahvistamisen välillä.

Viime kesänä seura hankki vapaiden pelaajien markkinoilta Andreas Christensenin, Franck Kessién, Héctor Bellerínin ja Marcos Alonson. Urheilutoimenjohtaja Mateu Alemany paljasti tuoreessa haastattelussa, että se on linja jatkossakin.

– Meidän on keskityttävä yhä enemmän vapaiden pelaajien markkinoihin, Alemany sanoi toimittaja Fabrizio Romanon mukaan.

Barcelonalaislehti Sport nimeää neljä pelaajaa, joita Barcelona ensi kesänä vapaiden pelaajien markkinoilta tavoittelee: Chelsean Jorginho, Athletic Bilbaon Iñigo Martínez, Manchester Unitedin Diogo Dalot ja PSG:n Lionel Messi.

31-vuotias Martínez on toppari, jonka hankkimista Barcelona pohti jo viime kesänä. Vaikka Barcalla on jo riveissään peräti viisi keskuspuolustajaa, Martínez on houkutteleva nimi vasenjalkaisuutensa myötä.

Jorginho, 30, puolestaan toisi kaivattua syvyyttä Barcelonan keskikentälle – etenkin jos Sergio Busquetsin kanssa ei tehdä jatkosopimusta kuluvan kauden jälkeen. Joidenkin tietojen mukaan Jorginhon agentti olisi jo ollut Barcelonassa neuvottelemassa siirrosta.

Dalot, 23, on nelikosta ainoa, joka on selvästi muita nuorempi. Häntä Barca tavoitellee ennen kaikkea siksi, että joukkueessa on huutava pula oikeista laitapakeista ja kyseisen pelipaikan parhaat pelaajat maksavat maltaita. Dalotista voi tehdä mahdottoman hankittavan se, että Unitedilla on vielä optio pelaajaan kaudelle 2023-24.

Ja sitten on tapaus Messi. Vuosi sitten Messi työnnettiin ulos Barcelonasta talousongelmien vuoksi. Ero ei tapahtunut parhaissa mahdollisissa merkeissä, mutta nyt välejä on tiettävästi alettu lämmitellä. Hätäisimmät Barcelona-toimittajat ovat jo linjanneet, että Messi palaa ensi kesänä Barcaan, mutta monen muun läheltä Messiä seuraavan mukaan pelaaja ei ole tehnyt päätöstä asian suhteen – eikä aio tehdäkään ennen kevättä.

Lue myös