Barcelonan naisten joukkueen puolustajan Lucy Bronzen mielestä Iker Casillasin Twitter -tilin päivityksen saama vastaanotto todistaa jalkapallomaailman tarvitsevan opetusta suvaitsevaisuudesta.

Casillasin viralliselta tililtä julkaistiin sunnuntaina päivitys, jossa Real Madridin maalivahtilegenda tunnusti homoseksuaalisuutensa.

– Olen homo, toivottavasti kunnioitatte minua tämän jälkeen, päivityksessä luki.

Casillas poisti myöhemmin twiitin ja väitti, että hänen tunnuksensa oli hakkeroitu. Entisen Espanjan maajoukkuevahti pyysi myös anteeksi LGBT-yhteisöltä asiasta. LUE LISÄÄ!

Casillasin tilin twiitti ehti levitä ennen sen poistumista ympäri internetiä. Päivityksellä oli sen poistuessa yli 100 000 tykkäystä. Lukuisien vastauksien joukossa päivitykseen oli kommentoinut myös entinen Barcelona-toppari ja Casillasin maajoukkuetoveri Carles Puyol.

– On aika kertoa tarinamme, Puyol kommentoi päivitykseen viitaten, että pelaajalegendojen keskinäiseen suhteeseen.

Puyol pyysi myöhemmin anteeksi tökeröä vitsiään.

Bronze uskoo, että keskustelua suvaitsevaisuudesta on käytävä lisää. Casillasin tilin päivitykseen kohdistunut kritiikki todisti homoseksuaalisuuden olevan miesten jalkapallossa edelleen tabu.

– Kukaan ei tiennyt alkuun, että se oli vitsi. Reaktio siihen ei ollut normaali. En tunne Casillasia, joten en tiedä oliko se vitsi vai ei, Bronze kommentoi Independentille.

– Uskon tämän osoittavan, että täällä on vielä paljon opetusta tehtävänä ja keskusteluja käytävänä, jotta sosiaalisesta mediasta ja maailmasta tulisi parempi paikka. Näin keskusteluja voitaisiin käydä avoimemmin, oli sitten kyse tosiasioista tai ei.

Bronze, 30, siirtyi Barcelonan naisten joukkueeseen tänä kesänä Manchester Citystä. Laitapuolustaja on pelannut myös lähes sata ottelua Englannin naisten maajoukkueessa.