Miralem Pjanićin ja Barcelonan entisen päävalmentajan Ronald Koemanin välinen silta on poltettu. Pjanićin mielestä Koeman käytti auktoriteettiasemaansa väärin Barçassa. Hän voi pahoin, koska tämä hallitsi viestintäosaamisen hyvin heikosti. Koeman ei siis ymmärtänyt Pjanićin ajatuksia tai tarpeita eikä yrittänyt selittää ratkaisujaan.

– Koeman oli epäkunnioittava minua kohtaan. [Puheenjohtaja Joan] Laporta teki hienon päätöksen [korvatessaan Koemanin] Xavilla. Nyt Barça näyttää tyystin erilaiselta, sanoi bosnialainen keskikenttäpelaaja vuoden alussa Gazzetta dello Sportille.

Koeman ja Pjanić työskentelivät yhdessä kauden 2020–21 ajan. Xavin alaisuudessa hän ehti pelata kesän harjoituskaudella, ennen siirtoaan Arabiemiirikuntien pääsarjaan syyskuussa. Pjanić vahvisti tällä viikolla, että hänen mielestään Xavi myös ymmärtää lajia paremmin kuin Koeman.

– Olin hyvin yllättynyt, kun näin, miten Koemanin valvomat harjoituskerrat sujuivat. Niissä ei ollut intensiteettiä, ei taktiikkaa, ei järkeä. Emme valmistautuneet otteluita varten, totesi Pjanić ohjelmassa Què T’hi Jugues.

– Xavin kanssa se on erilaista. Hän valmentaa erinomaisesti.