Palmeirasin hyökkääjä Endrick pääsi torstaina ykkösmiehistössä kentälle seurahistorian nuorimpana debytanttina.

Barcelonan ja Real Madridin himoitsema Endrick täytti heinäkuussa 16 vuotta ja pystyi siten solmimaan ensimmäisen ammattilaissopimuksensa.

Hän ehti olla penkillä jo kolmessa Palmeirasin ottelussa, mutta torstaina hän pääsi viimein vaihdosta kentälle pelaamaan viimeiset 20 minuuttia 4-0-voitossa Coritibaa vastaan.

Endrick nousi Euroopan suurseurojen tietoon viimeistään alkuvuonna, kun hän johdatti Palmeirasin arvostetun junioriturnauksen voittoon iskemällä seitsemässä ottelussa yhteensä kuusi maalia. Copinha-turnaukseen kutsutaan Brasilian parhaat alle 20-vuotiaat pelaajat, mutta Endrick valittiin 15-vuotiaana koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi.

Aikoinaan myös muuan Neymar nousi brasilialaisen jalkapalloväen huulille esityksillään Copinhassa.

Endrick voi siirtyä Eurooppaan vasta, kun hän on täyttänyt 18 vuotta, mutta hänen perässään on jo useita suurseuroja. Brassilupauksen nykyinen sopimus Palmeirasin kanssa ulottuu kesään 2025 saakka ja sisältää 60 miljoonan euron ulosostoklausuulin.

Brasilian alle U20-maajoukkueessa pelaava Endrick on Goalin mukaan pelannut Palmeirasissa 169 ottelua junioriottelua tehden niissä yhteensä 165 maalia.