Real Betisin päävalmentaja Manuel Pellegrini on muistellut ennustustaan José Mourinhosta ennen valmentajien kohtaamista Eurooppa-liigassa.

Betis iskee tänään Mourinhon AS Roman kanssa yhteen vieraskentällä.

Kun Mourinho korvasi vuonna 2009 Pellegrinin Real Madridissa, chileläinen hyppäsi itse Málagaan. Betis-valmentaja ennusti tuolloin, ettei ”Special One” tulisi koskaan urallaan tekemään vastaavaa takapakkia.

Mourinho viime kaudella aloittaman Roma-pestin myötä Pellegrini myöntää epäilynsä vääriksi.

– Muistan kun lähdin Real Madridin jälkeen Málagaan. Hän otti silloin paikkani (Madridissa) ja sanoin, ettei hän ikinä tulisi valmentamaan Málagan kaltaista seuraa, Pellegrini muisteli lehdistölle ennen illan kohtaamista.

– Se lause meni viraaliksi. Olin ylpeä mentyäni Málagaan, koska elän haasteista ja se oli uusi projekti. Me pääsimme Mestarien liigassa puolivälieriin. Mielestäni sama tapahtui Mourinholle. Hän oli jalkapallon huipulla nyt hän elää myös haasteista viedä Roman Mestarien liigaan.

Pellegrini uskoo Mourinhon tehneen fiksun ratkaisun valittuaan Euroopan suurimpien seurojen sijaan Roman kaltaisen nukkuvan jättiläisen.

Mourinho oli saanut ennen Romaa potkut Valioliigassa Chelseasta, Manchester Unitedista ja Tottenhamista. Pellegrini näkee portugalilaisen päätöksessä samaa kuin hänen omassaan lähteä Málagaan.

– Hän otti joitakin iskuja vastaan ja ne kasvattivat häntä. Hän ei hiipunut, mutta hänellä oli konflikteja ennen jokaista poistumistaan viimeisimmistä seuroistaan.

– Minusta Roman valitseminen tuntui näistä syistä kypsältä ratkaisulta. Minä otin saman takapakin 10 vuotta sitten mentyäni Malágaan, Pellegrini lisäsi.