Barcelona hävisi Internazionalelle Mestarien liigassa tiistaina maalein 0-1. Ottelun jälkeen Barcelonan leirissä kiehuttiin viheltämättä jääneestä käsivirheestä.

Lisäajalla Sergi Roberto keskitti päätyrajalta pallon keskelle. Ansu Fati oli pääsemässä puskemaan, mutta Denzel Dumfries ehti ensin palloon. Pallo osui kuitenkin selvästi Dumfriesin käteen, vaikkakaan hän ei suoranaisesti pelannut palloa kädellä. Joka tapauksessa Dumfries esti vahingossa kädellään potentiaalisen maalintekopaikan.

Tilanne tarkastettiin vielä VAR-huoneessa, mutta ottelun erotuomari Slavko Vincic ei käynyt tilannetta itse tarkastamassa ja antoi pelin jatkua VAR-tarkastuksen jälkeen. Barcelona ei saanut pilkkua.

Entisestään närää Barcelona-leirissä herätti se, että 67. minuutilla Vincic kävi tarkastamassa tilanteen videolta, kun Pedri sai pallon maaliin. Silloin Vincic näki Fatin osallistuneen peliin kädellään ennen kuin Pedri pääsi laukomaan pallon maaliin.

Tuomiot olivat kieltämättä Barcelonan kannalta erikoisia, sillä Fati ei voinut oikeastaan mitenkään välttää käsikosketusta, koska pallo kimposi Inter-maalivahti André Onanan nyrkistä Fatin käteen. Sen sijaan Dumfries koski palloon kädellään ilman minkäänlaista välikosketusta.

Ottelun jälkeen Barcelonan päävalmentaja Xavi kävi ymmärrettävästi kuumana.

– Olen todella vihainen siitä tilanteesta. Olen tuohtunut. Emme enää ymmärrä yhtään mitään. Ansu osui kädellään palloon ja teimme siitä maalin, se hylättiin. Siinä tapauksessa sitä toista tilannetta ei voi ymmärtää (miksi siitä ei vihelletty). Se on epäoikeudenmukaista. Tuomarin pitäisi pystyä puhumaan ja selittämään ratkaisunsa, koska emme ymmärrä tästä yhtään mitään, Xavi sanoi ottelun jälkeen.

Myös Roberto oli hämillään erotuomarin päätöksistä ottelun jälkeen.

– He ottivat meiltä maalin aivan identtisestä tilanteesta. He viheltävät käsivirheen meiltä, mutta myöhemmin jättävät vastustajalta viheltämättä täysin samanlaisen tilanteen. Siksi olen todella turhautunut. Joka vuosi sääntöä muutetaan. Pelaajat, eivätkä he (tuomarit) itsekään enää tiedä, mistä pitää viheltää. En ymmärrä, Roberto sanoi.

Barcelonan esitys jätti silti paljon toivomisen varaa. Tappio pudotti Barcelonan lohkon kolmannelle sijalle. Barça kohtaa vielä kaikki joukkueet kertaalleen ja tarvitsee nyt kipeästi pisteitä. Xavin mukaan parannettavaa jäi paljon.

– He puolustivat todella hyvin. Emme pystyneet pelaamaan hyvin keskikentällä. Toinen puoliaika oli hyvä, mutta ensimmäinen ei ollut lähelläkään hyvää. Nyt meillä on kolme finaalia edessämme, ja meidän pitää voittaa niistä jokainen, Xavi sanoi.

#JoukkueOVTHMP
1Bayern München BM660018-218
2Inter Milano INT631210-710
3Barcelona BAR621312-127
4Viktoria Plzen VPL60065-240
PvmOtteluTulos
01.11.2022Viktoria PlzenVPLBarcelonaBAR2-4
26.10.2022BarcelonaBARBayern MünchenBM0-3
12.10.2022BarcelonaBARInter MilanoINT3-3

LUE MYÖS