Udinesen hyökkääjä Gerard Deulofeu haluaa nousta takaisin Espanjan A-maajoukkueeseen.

Barcelonassa jalkapallo-oppinsa saanut Deulofeu, 28, oli aikanaan yksi maansa suurimmista lupauksista, mutta hänen uransa ei lähtenyt aivan odotetunlaiseen lentoon.

Hänen ansioluettelostaan löytyy Barcelonan lisäksi Sevillan, AC Milanin ja Evertonin kaltaisia seuroja, mutta Deulofeu tuntuu viimein löytäneen pelillisen kotinsa Udinesesta, jonka riveissä hän on tällä kaudella ollut huippuiskussa: kahdeksassa ottelussa on syntynyt yksi osuma ja kuusi maalisyöttöä.

Deulofeu kertoi Mundo Deportivon haastattelussa, että hän on kasvanut fiksummaksi pelaajaksi.

– Olen nykyään vakituisesti pelaava pelaaja ja tiedän joka hetkellä, mitä minä haluan ja mitä joukkuekaverini ja valmentajani haluavat.

– Se tekee minusta kokonaisvaltaisemman pelaajan, koska minulla on yhä samat ominaisuudet kuin ennen, mutta olen tuonut erilaisia asioita pelaamiseeni.

Deulofeu on pelannut Espanjan A-maajoukkueessa neljä ottelua, joista viimeisin oli vuonna 2017. Hän uskoo kuitenkin yhä, että hän voi palata La Rojan paitaan.

– Minulle Espanjan maajoukkue on uran huippukohta. Olen pelannut paljon juniorimaajoukkueissa, olen tehnyt maalin miesten joukkueessa. Se oli uskomatonta.

– Näen itseni siellä ja tietysti teen töitä sen eteen.