Vitolo siirtyi kovin odotuksin Sevillasta Atléticoon noin 35 miljoonalla eurolla kesällä 2017.

Atléticolla oli silloin siirtokielto, joten Vitolo pelasi syksyn 2017 lainalla kotikaupunkinsa Las Palmasissa. Vitolo debytoi Atléticossa tammikuussa 2018, mutta ei onnistunut missään vaiheessa nappaamaan itselleen avauskokoonpanon paikkaa – tai edes rotaatiopelaajan roolia.

Vitolo tienasi Atléticossa jopa viisi miljoonaa euroa nettona vuodessa, vaikka kuului vähiten peliaikaa saaneiden pelaajien joukkoon.

Marraskuun alussa 33 vuotta täyttävä Vitolo pelasi viime kauden lainalla Getafessa, mutta oli jatkuvasti loukkaantuneena, eikä päässyt kunnossa ollessaan juurikaan kentälle. Vitolo pelasi viime kaudella yhteensä 215 minuuttia, eli reilut kaksi täyttä ottelua.

Laitahyökkääjä ei ole pelannut minuuttiakaan tammikuun alun jälkeen. Edellisen kahden ja puolen vuoden aikana Vitolo on pelannut yhteensä noin 670 minuuttia.

Atlético lainasi Vitolon Segundassa pelaavan Las Palmasin riveihin alkaneeksi kaudeksi. Vitolo on istunut kerran penkillä ja seurannut loput sarjaottelut katsomosta fyysisten ongelmien vuoksi.

Vitolo oli Espanjan A-maajoukkueessa suuressa roolissa syksyllä 2016 ja vuonna 2017, mutta sen jälkeen häntä ei ole nähty maajoukkuepaidassa.