Barcelonan päävalmentajana toimivalla Xavilla on ollut ihanteellinen pelaajatilanne alkukauden aikana. Sairastupa on ammottanut tyhjyyttään ja espanjalaisluotsilla on ollut käytettävissään kaikki palapelin palaset.

Syyskuun maaottelutauolle lähdettäessä Barcelonan sairastuvalla oli vain Sergi Roberto. Valitettavasti tilanne ei ole enää samanlainen, kun maaottelutauko päättyy.

Jo muutaman päivän aikana neljä Barcelonan pelaajaa on loukkaantunut maajoukkuekomennuksilla. Jules Koundé, Frenkie de Jong sekä Memphis Depay loukkaantuivat torstaina pelatuissa Nations Leaguen otteluissa ja ovat kaikki palanneet Barcelonaan toipumaan vammoistaan.

Neljäs loukkaantuminen nähtiin perjantaina alkuillasta, kun Ronald Araújo joutui jättämään kentän jo viidennellä peliminuutilla Uruguayn ja Iranin välisessä maaottelussa.