Mestarien liigassa pelataan tänään tiistaina todellinen huippuottelu, kun Bayern München ja Barcelona ottavat toisistaan mittaa Allianz Arenalla.

Kumpikin joukkue aloitti viime viikolla käynnistyneen lohkovaiheen voitokkaasti. Bayern nappasi 2-0-vierasvoiton Internazionalesta, ja Barcelona jyräsi Plzenin kotikentällään 5-1.

Inter-voitosta huolimatta Bayernilla on viime aikoina ollut vaikeaa. Joukkue on pelannut Bundesliigassa jo kolme peräkkäistä tasapeliä ja menettänyt sarjan piikkipaikan.

Barcelonalla puolestaan on kulkenut myös kotimaansa kentillä. Avauskierroksen 0-0-tasapelin jälkeen katalonialaisryhmä on voittanut kaikki neljä otteluaan maalierolla 15-1.

Barcelona on tällä hetkellä paremmassa pelivireessä kuin Bayern, mutta saksalaiset ovat viime vuosina napanneet vahvan niskalenkin katalonialaisista.

Bayern on voittanut kaikki joukkueiden tämän vuosikymmenen kohtaamiset. Viime vuonna Bayern voitti Barcelonan kahdesti 3-0-lukemin, ja vuonna 2020 nähtiin yksi Barcelonan seurahistorian häpeällisimmistä tuloksista, kun Bayern murskasi joukkueen 8-2-lukemin.

Mistä peli näkyy?

Bayernin ja Barcelonan välinen ottelu näkyy suorana lähetyksenä C Morelta. Kello 22.00 alkavan ottelun selostaa Tuomas Virkkunen.

Kuntopuntari

Bayern (T-V-T-V-T)

10.9. Bayern – Stuttgart 2-2 (Bundesliiga)
7.9. Inter – Bayern 0-2 (Mestarien liiga)
3.9. Union Berlin – Bayern 1-1 (Bundesliiga)
31.8. Viktoria Köln – Bayern 0-5 (Saksan cup)
27.8. Bayern – Mönchengladbach 1-1 (Bundesliiga)

Barcelona (V-V-V-V-T)

10.9. Cádiz – Barcelona 0-4 (La Liga)
7.9. Barcelona – Plzen 5-1 (Mestarien liiga)
3.9. Sevilla – Barcelona 0-3 (La Liga)
28.8. Barcelona – Valladolid 4-0 (La Liga)
24.8. Barcelona – Manchester City 3-3 (Ystävyysottelu)

Poissaolot

Bayern:
Kingsley Coman (lihasvamma)
Bouna Sarr (polvivamma)

Barcelona:

Ei poissaoloja

Arvioidut avauskokoonpanot

Bayern (4-2-3-1): Neuer; Pavard, de Ligt, Hernandez, Davies; Kimmich, Sabitzer; Gnabry, Müller, Sane; Mané

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen; Koundé, Araújo, García, Balde; Busquets, Gavi, Pedri; Dembélé, Lewandowski, Raphinha

Valmentajien kommentit:

Julian Nagelsmann, Bayern

Barcelonasta ja edellisistä keskinäisistä kohtaamisista:

– En anna painoarvoa viimeisimmille keskinäisille kohtaamisille, koska tämä on täysin erilainen joukkue. Heidän tapansa painostaa pallon menettämisen jälkeen muistuttaa Xavin pelipäiviä. Heillä on nuoria pelaajia, joita varoa, kuten Pedri ja Gavi. Xavi on tehnyt hienoa työtä, he ovat kova vastustaja.

Onko Lewandowski Barcelonan vaarallisin pelaaja?

– En tiedä onko hän kaikkein vaarallisin, heillä on myös hyviä pelaajia auttamaan häntä. Maalin edessä hän on varmasti heidän vaarallisin pelaaja. Mutta jos emme anna hänelle tilaa, siitä ei tule helppoa peliä hänelle.

Xavi, Barcelona

Bayern Münchenistä ja Julian Nagelsmannista:

– On totta, että olemme voittaneet vain kaksi ottelua 13 viimeisestä ottelusta [Bayernia vastaan], emmekä ole voineet kertaakaan Allianz Arenalla. Tiedämme kuinka vaikea haaste on, mutta uskon, että pystymme siihen.

– Bayern on aloittanut kauden hyvin sekä liigassa että UCL:ssä. Nagelsmann on loistava valmentaja. Hän on taktisesti loistava ja edessä on kova peli. Hänen joukkueensa prässää todella hyvin ja ovat loistavia myös muissa asioissa.

Kokoonpanosta:

– Ellei tule yllätyksiä tai loukkaantumisia, tiedän jo aloituskokoonpanon. Valitsen pelaajat, jotka ovat valmiimpia ja intohimoisimpia. Kokemus ei ole tärkeää. Kyse on näytöistä harjoitusten aikana.