Antoine Griezmann, 31, on ollut alkukauden aikana lainasopimukseen kirjatun osto-option vanki.

Griezmann siirtyi Barcelonasta Atléticoon viime kesänä kaksivuotisella lainasopimuksella, johon sisältyy 40 miljoonan euron osto-optio. Lainasopimukseen kirjattiin myös pykälä, jonka myötä osto-optiosta tulee pakollinen, jos Griezmann pelaa 45 minuuttia yli 50 prosentissa otteluista, joissa hän on käytettävissä.

Viime kaudella Griezmann pelasi yli 45 minuuttia noin 82 prosentissa otteluista, joissa hän oli kokoonpanossa. Siten tällä kaudella Griezmannin on pelattava noin puoli tuntia otteluissa, jotta osto-optio ei muutu pakolliseksi.

Atlético ei halua maksaa Griezmannista 40 miljoonaa euroa ensi kesänä, joten Diego Simeone on pakon edestä joutunut kikkailemaan ranskalaishyökkääjän peluutuksen kanssa.

Griezmann on aloittanut kaikki alkukauden kuusi ottelua vaihtopenkillä, ja jokaisessa ottelussa hänet on vaihdettu heti tunnin täyttymisen jälkeen kentälle.

Tilanteeseen saattaa kuitenkin pian tulla muutos.

L’Équipen toimittaja Loïc Tanzin mukaan Barcelona ja Atlético ovat viime päivinä keskustelleet Griezmannin osto-option laskemisesta 25 miljoonaan euroon. Seurojen kerrotaan olevan hyvin lähellä yhteisymmärrystä.

Jos sopu syntyy, ei Simeonen enää tarvitse kikkailla Griezmannin peliajan suhteen ja hän voi jatkossa nimetä ranskalaishyökkääjän suoraan avaukseen.