Sevillan surkea alkukausi on puhuttanut Espanjassa.

Neljästä sarjaottelusta tuloksena on kolme tappiota ja yksi tasapeli. Mestarien liigan lohkovaiheen avauskierroksella Manchester City murskasi Sevillan Pizjuánilla 4-0.

Espanjalaismedian mukaan Sevillan seurajohto päätti torstaina luottaa Julen Lopeteguihin. Päävalmentaja valmentaa ainakin lauantaisen Espanyol-ottelun. Jos siitä ei tule voittoa, saattaa Lopeteguin tilanne muuttua.

Lopetegui käväisi perjantaina lehdistötilaisuudessa ja puhui tilanteestaan.

– Olen valmentanut 20 vuotta ja pelannut toiset 20 vuotta. Olen kokenut jalkapallossa kaiken mahdollisen. Tämä on neljäs kauteni Sevillassa ja olemme täälläkin kokeneet vaikka mitä. Teemme töitä voidaksemme jälleen elää upeita hetkiä. Ajattelen ainoastaan sitä, mitä voin tehdä, jotta pelaamme huomenna hyvän ottelun.

Lopeteguin mahdollisista potkuista on puhuttu avoimesti mediassa.

– Puhe on puhetta. Eri asia on se, mitä pitää tehdä jokaisella eri hetkellä. On laitettava asiat perspektiiviin. Tällaisessa tilanteessa on osoitettava rauhallisuutta ja luottamusta. Sitä yritän osittaa pelaajille.

Lopetegui muistuttaa, että muutkin huippujoukkueet ovat aloittaneet kautensa niin huonosti, että heidän päävalmentajien tulevaisuutta punnitaan mediassa.

– Puhumme muun muassa Jürgen Kloppin tilanteesta. Esimerkkejä riittää. Olemme hyvin tietoisia siitä, mihin tämä joukkue kykenee.