HELSINKI. Real Betis avasi Eurooppa-liigan lohkovaiheen voitolla HJK:sta. Päätöslukemat kirjattiin espanjalaisten hyväksi 2-0.

HJK oli ottelussa hyvin mukana, mutta ratkaisupaikoissa Betisin rutiini – ja VAR – nousi esiin.

Pienelle vastuulle La Ligassa jäänyt Willian José sai nyt näyttöpaikan avauksessa ja käytti tilaisuutensa. Ensimmäisen maalinsa brasilialaiskärki iski pilkulta ja toisen kulmapotkun jälkitilanteesta. Pilkkua ei alun perin vihelletty, mutta VAR-tarkistuksen jälkeen pallo vietiin kevyehkösti pisteelle.

HJK:n Malik Abubakari kavensi otteun loppupuoliskolla 1-2:een. Pitkän VAR-tarkistuksen jälkeen maali hylättiin paitsiona.

Betis vei siis pisteet, mutta kalliiksi tuli. Joukkueen viime kauden paras maalintekijä Juanmi loukkaantui ja joutui jättämään pelin kesken jo muutaman minuutin pelin jälkeen. Tauolla Betis vaihtoi kentältä Víctor Ruizin. Tämäkin vaihto saattoi johtua loukkaantumisesta.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila