Sevillan alkukausi on epäonnistunut pahemman kerran.

Neljästä ottelusta tuloksena on yksi tasapeli, kolme tappiota ja La Ligan 16. sija. Vaikka Sevillan vaikeudet olivat tiedossa jo kesällä, tuskin kukaan odotti näin surkeaa alkukautta.

Sevillan kannalta surullisinta lienee se, että alkukauden otteluohjelma on ollut Barcelonaa lukuun ottamatta lähtökohtaisesti helppo, ja ohjelma vaikeutuu huomattavasti lähiviikkoina. Seuraavan neljän kierroksen aikana Sevilla kohtaa Espanyolin, Villarrealin, Atléticon ja Athleticin.

Mestarien liigan lohkovaiheessa Sevilla ottaa mittaa Manchester Citystä, Borussia Dortmundista ja FC Kööpenhaminasta. Tämän hetken Sevilla ei taistele lohkon jatkopaikasta.

Sevillan päävalmentaja Julen Lopetegui on saanut osakseen valtavaa kritiikkiä niin kannattajilta kuin medialtakin – ja syystä. Sevilla on ollut alkukaudella pelillisesti lähinnä aneeminen ja surullinen ilmestys verrattaessa Lopeteguin aikakaudella nähtyyn joukkueeseen. Lopeteguin Sevilla on tunnettu aggressiivisena, kaikkensa antavana ja suoraviivaista jalkapalloa pelaavana hyökkäävänä joukkueena. Nyt kaikki edellä mainitut asiat loistavat poissaolollaan. On helppo olettaa, miksi näin on tapahtunut.

Lopetegui on tehnyt upeaa työtä Sevillassa, mutta kenties projektin olisi pitänyt päättyä keväällä. Kuva: Getty

Sevillan viime kauden jälkimmäinen puolikas meni pahemman kerran penkin alle. Vielä vuodenvaihteessa se taisteli näennäisesti La Ligan mestaruudesta. Lopputalvesta Sevilla putosi Eurooppa-liigasta ja Copasta. Sevilla voitti kevätkaudella vain viisi sarjaottelua, mutta onnistui silti pitämään neljännen sijan ja seura pelaa siten tällä kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa.

Sevillan kevätkausi oli niin suuri mahalasku, että sevillalaismedian mukaan Lopetegui ehti jo päättää jättävänsä päävalmentajan paikan kesällä. Lopulta urheilutoimenjohtaja Monchi ja puheenjohtaja José Castro onnistuivat kääntämään Lopeteguin pään, ja valmentaja suostui jäämään Sevillaan. Lopetegui koki hänen projektin päättyneen kolmanteen peräkkäiseen nelossijaan. Luotsi teki seurahistoriaa, sillä kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun Sevilla selvisi kolme kertaa peräkkäin Mestarien liigaan.

Jules Koundén, Diego Carlosin ja Lucas Ocamposin kaltaiset Lopeteguin aikakauden ehdottomat avainpelaajat jättivät Sevillan kesän siirtoikkunassa. Monchi ei kyennyt hankkimaan kolmikolle riittävän hyviä korvaajia, ja se näkyy liian selvästi. Koundé ja Carlos muodostivat kenties koko sarjan parhaan topparikaksikon. Nyt Lopetegui joutuu peluuttamaan Karim Rekikiä, Tanguy Nianzouta ja jopa Nemanja Gudeljia toppareinaan. Tasoero on ollut ainakin toistaiseksi valtava.

Kun joukkueen peräsimessä on kenties motivaation puutteesta kärsivä valmentaja, joka halusi jo lähteä keväällä, ja kentällä pelaa aiempaa heikompi joukkue, on Sevillalle vaikea ennustaa hyvää kautta. Paljon saa tapahtua, jotta Sevilla pelaa ensi vuonna Mestarien liigan lohkovaiheessa.