Real Sociedadin uusi hyökkääjä Umar Sadiq avasi maalihanansa heti debyytissään, kun hän iski lauantaina joukkueensa ainoan osuman 1-1-tasapelissä Atlético Madridia vastaan.

Almeríasta hankittu Sadiq, 25, tuli vaihdosta kentälle toiselle puoliajalle ja puski kymmenen minuuttia myöhemmin pallon sisään Momo Chon keskityksestä.

Cadena Serin mukaan Sociedad maksoi nigerialaisesta Sadiqista 20 miljoonaa euroa, mutta se joutuu maksamaan hänestä vielä viisi miljoonaa euroa lisää tiettyjen bonusehtojen täyttyessä. Lisäksi Almería saa 15 prosenttia Sadiqin seuraavasta siirtosummasta.

Bonusehdot ovat herättäneet jonkin verran keskustelua Espanjassa, sillä ne vaikuttavat varsin kunnianhimoisilta, vaikka Sadiq onkin aloittanut kautensa tehokkaasti.

Sociedadin on maksettava Almeríalle:

  • 1 000 000 euroa, jos se voittaa La Ligan
  • 750 000 euroa, jos Sadiq voittaa Euroopan kultaisen kengän
  • 750 000 euroa, jos Sociedad pääsee Mestarien liigan välieriin
  • 750 000 euroa, jos Sadiq voittaa La Ligan maalipörssin

La Ligan maalitilastossa Sadiq on kolmella osumallaan tehokkaimpien pelaajien joukossa, mutta muut bonusehdot vaikuttavat varsin kaukaisilta skenaarioilta.

Real Sociedad on viimeksi voittanut La Ligan 40 vuotta sitten, ja se on yltänyt 2000-luvulla pääsarjassa mitalisijalle vain kerran.

Mestarien liigassa ja Euroopan Cupissa Sociedad on pelannut historiansa aikana neljä kertaa, joista viimeisin oli kaudella 2013-14. Tällä kaudella Sociedad osallistuu Eurooppa-liigaan.