Tanskalaishyökkääjä Martin Braithwaite lähti siirtoikkunan loppumetreillä Barcelonasta, kun hän purki sopimuksensa seuran kanssa.

Braithwaiten, 31, ja Barcelonan sopimusta olisi ollut jäljellä vielä kaksi vuotta, mutta Katalonian suurseura teki jo hyvissä ajoin kesällä selväksi, että hänellä ei olisi roolia tämän kauden joukkueessa.

Tanskalaiskärjen lähtö Barcelonasta ei sujunut kovin sopuisissa merkeissä, sillä osapuolet väänsivät pitkään siitä, millä ehdoilla hänen sopimuksensa puretaan.

Lehtitietojen mukaan Braithwaite vaati Barcelonalta, että seura maksaisi hänelle jäljelle jääneiden sopimusvuosien palkat kokonaisuudessaan, mutta Barcelona toivoi hänen suostuvan pienempään korvaukseen. Katalonialaisseura ei tiettävästi katsonut hyvällä Braithwaiten toimintaa, vaikka tanskalaiskärjellä oli täysi oikeus vaatia saataviaan kokonaisuudessaan.

Braithwaiten seuraava askel Barcelonasta lähtemisen jälkeen ei varmasti myöskään miellyttänyt Blaugranaa ja sen kannattajia, sillä hän siirtyi paikallisvastustaja Espanyolin riveihin.

Tanskan maajoukkuehyökkääjälle päätös oli kuitenkin helppo.

– Olen todella iloinen siitä, että olen täällä. Näin, että tämä oli hyvä tilaisuus, kun ryhdyin keskustelemaan Espanyolin kanssa. Voin jatkaa asumista Barcelonassa ja pidän seuran projektia on hyvänä, kommentoi Braithwaite Marcan mukaan.

– Valmentajalla (Diego Martínez) riittää energiaa. Hän haluaa voittaa jokaisen pelin ja kaikki harjoitukset ovat intensiivisiä. Asioita saavuttaakseen on paiskittava päivittäin töitä.

Braithwaite sanoi, että häntä ei kiinnosta, mitä ihmiset ajattelevat hänen seuravalinnastaan. Kesän tapahtumia Barcelonassa hän ei halunnut kommentoida.

– En ole sellainen ihminen, joka välittää siitä, mitä minusta puhutaan. En välitä siitä, mitä ihmiset sanovat.

– Nyt ei ole aika puhua siitä, mitä viime kuukausina tapahtui.