Sergio Canales on yksi La Ligan parhaista hyökkäävistä keskikenttäpelaajista.

31-vuotias Canales on kärsinyt urallaan vakavista polvivammoista, jotka ovat estäneet pallotaiturin nousun maailman ehdottomaan eliittiin.

Canales on edustanut neljän vuoden ajan Betisiä. Viime vuosina Canales on luonut Nabil Fekirin kanssa loistavan tutkaparin. HJK:n kanssa samassa Eurooppa-liigan lohkossa pelaavan Betisin avainpelaaja käväisi Marcan haastattelussa ennen lauantaista ottelua Real Madridia vastaan.

Canales pelasi Real Madridissa kauden 2010-11. Silloin nuorukainen jäi pienelle vastuulle José Mourinhon alaisuudessa.

– Se kausi ja jopa loukkaantumiset ovat olleet lahjoja, joita jalkapallo on antanut minulle voidakseni kehittyä ja päästä sinne, mihin olen päässyt. Muistan, kun se kausi loppui ja opin, että jos pelaisin samalla tavalla jatkossa, ei se auttaisi minua ollenkaan. En puhu edes Real Madridiin jäämisestä, vaan ylipäätään kilpailemisesta. Opin, ettei jalkapalloa pelata vain pelipäivänä, vaan kaikkina päivinä. Pääsin oppimaan maailman parhailta ja se oli upea kokemus, Canales kertasi.

Canales kohtaa HJK:n lisäksi myös Mourinhon AS Roman Eurooppa-liigassa.

– Tapasimme toisemme jo viime kautta edeltäneellä harjoituskaudella. Mielestäni hän on jalkapallon ulkopuolellakin loistotyyppi. Oli se kausi sitten enemmän tai vähemmän vaikea, opin siitä huolimatta häneltä paljon ja olen Mourinholle kiitollinen siitä vuodesta. Hän kasvatti minua ihmisenä. Kun tapasimme toisemme edellisellä harjoituskaudella, oli hän minua kohtaan lämmin ja ystävällinen.