Martin Braithwaite ei kuulu Barcelona-luotsi Xavin suunnitelmiin. Se on ollut selvää koko kesän.

Xavi ei ottanut Braithwaitea mukaan Yhdysvaltain harjoitusleirille ja tanskalaishyökkääjä jäi harjoittelemaan Barcelonaan muiden suunnitelmien ulkopuolella olleiden pelaajien kanssa. Heistä Riqui Puig on siirtynyt Los Angeles Galaxyyn ja Samuel Umtiti lainalle Lecceen.

Xavi otti kantaa Braithwaiten tilanteeseen lauantaisessa lehdistötilaisuudessa.

– Kerroin Braithwaitelle 17. toukokuuta, ettei hän kuulu suunnitelmiini. Sanoin hänelle, että paras vaihtoehto olisi siirtyä muualle. Sanoin sen hänelle hyvin selvästi, Xavi vakuutti.

Myös Gerard Piquén tilanne on puhuttanut. Hän on istunut molemmat alkukauden sarjaottelut alusta loppuun penkillä, vaikka Jules Koundéa ei ole saatu edes rekisteröityä joukkueeseen. Xavin mukaan Piqué tietää uuden tilanteensa joukkueessa.

– Puhuin Piquén kanssa ennen kesälomaa. Olin hänenkin kanssa hyvin selvä. Sanoin, että vahvistamme toppariosastoamme, eikä peliajan saaminen olisi helppoa. Piqué on pelaaja, joka voi auttaa meitä erilaisessa roolissa. Se riippuu siitä, miten näen Piquén harjoituksissa. Piquén ja muidenkin pelipaikoilla on kilpailua.