Barcelona ja Manchester City iskivät yhteen keskiviikkoiltana Camp Noulla hyväntekeväisyysottelussa. Ottelu päättyi lopulta 3-3 -tasapeliin.

Hyväntekeväisyysottelun teema oli kerätä varoja ALS-tautia vastaan. Ottelu järjestettiin Juan Carlos Unzuén ympärille. ALS-tautia sairastava Unzué on entinen Barcelonan pelaaja ja apuvalmentaja. Carlos kuuluu muun muassa Manchester Cityn valmennus- ja seurajohdon lähipiiriin. Tapahtuma oli onnistunut, sillä Camp Noulla oli yli 91 000 katsojaa.

Molempien seurojen ottelukalenteri on hyvin kiireellinen, sillä Barcelona ja Manchester City pelaavat seuraavan kerran jo viikonloppuna. Siitä huolimatta upea idea sai kiitosta niin Barcelonan kuin Manchester Cityn seura- ja valmennusjohdoilta.

Itse ottelussa suurin mielenkiinto kohdistui Manchester Cityn Bernardo Silvaan. Barcelona haluaisi hankkia Silvan, mutta Manchester City ei haluaisi luopua huippupelaajastaan. Pep Guardiola puhui Silvan tilanteesta ottelun jälkeen.

– Bernardo on pelaajamme. Haluamme hänen jäävän, koska kyseessä on todella tärkeä pelaaja. En kuitenkaan halua kenenkään olevan tyytymätön, mutta en myöskään halua hänen lähtevän. Bernardo on uskomaton pelaaja.

– Hän on niin pelaajana kuin ihmisenä yksi parhaista, joita olen saanut valmentaa. Minulle sanottiin seurajohdosta, että siirtoikkuna on vielä viikon auki ja jos Bernardo lähtee, olisi meidän hankittava hänelle korvaaja. Se ei ole helppoa. Bernardo pitää todella paljon Barcelonasta.

Manchester Cityn toimitusjohtaja Ferran Soriano oli suorapuheisempi.

– On jo liian myöhäistä puhua hankinnoista ja myynneistä, Soriano viittasi alle viikon päästä päättyvään siirtoikkunaan.