Yksi upea, historiallinen ja henkeäsalpaava aikakausi on tulossa päätökseen. Nimittäin Real Madridin dynastiallisen joukkueen matka eurooppalaisessa huippujalkapallossa. Joukkue, joka voitti historiallisella tavalla Mestarien liigoja on muutamaa pelaajaa vaille valmis astumaan jalkapallotaivaaseen.

Kuitenkin, ehkä se yksi tärkeimmistä ja suurimmista jätti Espanjan pääkaupungin Valkoisen kuningaskunnan taakseen elokuisena lämpöisenä iltana. Puhumme yhdestä vuosikymmenen parhaista puolustavista keskikenttäpelaajista. Tuo pelaaja on Casemiro.

Casemiro muodosti yhdessä Luka Modricin ja Toni Kroosin kanssa Madridin Bermudan kolmion. Keskikentän kolmikon, jollaista emme tule näkemään pitkään aikaan eurooppalaisessa tai espanjalaisessa huippujalkapallossa. Tuo kolmikko oli se, joka liimasi kaiken yhteen ja Casemiro oli tuon kolmikon merkittävin tekijä, kuin Claude Makélélé aikanaan.

Brasilialainen pelasi tilat Kroosin ja Modricin eduksi, vapautti laitapuolustajat Marcelon ja Dani Carvajalin ylöspäin kaistoillaan ja tippui alas kun Sergio Ramos lähti nostamaan palloa linjasta ylös. Casemiro oli se pelaaja, joka taklasi vastustajat ulos (joskus kirjaimellisesti), riisti pallon takaisin pedaten pallon takaisin pallollisesti vahvoille kanssapelaajilleen. Pelaaja, joka säväytti joskus itsekin nostamalla pelin toiselle kenttäpuoliskolle ja myös kaukolaukauksillaan.

Varmaan jäi toinen kappale asioita mainitsematta. Niin upea ja kriittinen pelaaja Casemiro Real Madridille oli. Ja onneksi, peli on kehittynyt niin laajalti, että Casemiro nautti ja nauttii vielä pitkään, ehkä ikuisesti, suurta arvostusta ja saa kunniaa suorituksistaan Los Merenguesin hyväksi.

On mielestäni yleisesti hyväksyttävää sanoa, että Casemiro oli Madridin Bermudan kolmio. Hän ei syönyt laivoja tai lentokoneita, mutta kaikki mikä liittyi jalkapallo-otteluun ja voittaviin tekoihin… Niitä Casemiro teki ja parhaimmillaan söi kuin pidennettyä aamiaista tai maistelumenuta.

Tähän lähtöön kulminoituu paljon juuri siksi, että Madridin ikoninen keskikenttä on nyt entinen. Muisto, jota vaalia. Legenda, jota muistella, ja josta kertoa lapsille ja lapsenlapsille ja monta sukupolvea siitä eteenpäin.

Madridin oli järkevää tehdä tämä siirto nyt. Joukkue, joka voitti kaiken, on hajonnut pala palalta ja 30 ikävuoden paremmalle puolelle ehtineet kulmakivet ovat poistuneet yksi kerrallaan. Vielä on muutama jäljellä, joskin Casemiro on heistä se, jolla Madrid pääsee rahastamaan eniten. Ja tätä halusi myös pelaaja itse. Casemiro ei halunnut lähteä, ellei Real Madrid hyödy hänen lähdöstään järkevällä tavalla.

Carlo Ancelotti ja Florentino Pérez sekä koko muu realmadridilaisyhteisö hyväksyivät pelaajansa lähtöhalut, mutta kaupan päälle Manchester United maksaa uudesta pelaajastaan noin 70 miljoonaa euroa. Vaikea nähdä, etteikö tämä paketti olisi hyvä jokaiselle osapuolelle.

Madrid pääsee nyt nostamaan uudet tulevat sankarinsa Aurélien Tchouaménin ja Eduardo Camavingan todenteolla kotiyleisönsä eteen. Tämä tapahtui ehkä kautta tai kahta aiemmin kuin mihin oltiin valmistauduttu. Mutta tämä on liike, joka seuran piti tehdä. He tarvitsevat sitä, pystyvät siihen ja lopulta meillä on uuden sukupolven Real Madrid valmiina seuraaviin urotekoihin.

Bujamies
Twitter: @Bujamies

PvmOtteluTulos
18.09.2022Atletico MadridATMReal MadridMAD1-2
11.09.2022Real MadridMADRCD MallorcaMAL4-1
PvmOtteluKlo
02.10.2022Real MadridMADOsasunaOSA22:00
08.10.2022Getafe CFGETReal MadridMAD22:00
16.10.2022Real MadridMADBarcelonaBAR22:00
La Ligan sarjatilanne
#JoukkueOVTHMP
1Real Madrid MAD660017-618
2Barcelona BAR651018-116
3Real Betis Balompie BTB650110-415
4Athletic BIL641112-413
5Osasuna OSA64027-512
6Villarreal CF VIL632110-211
7Atletico Madrid ATM631210-610

LUE MYÖS