Real Madridin päävalmentaja Carlo Ancelotti käytännössä vahvisti Casemiron lähdön perjantaisessa lehdistötilaisuudessa.

Casemiro on tiettävästi menossa lähiaikoina Manchester Unitedin lääkärintarkastukseen. Casemiro on allekirjoittamassa siirtomarkkinoiden erikoistoimittaja Fabrizio Romanon mukaan vuoteen 2026 ulottuvan sopimuksen, johon kuuluu vielä vuoden optio. Casemiro on kuulunut Real Madridin avainpelaajiin jo monen vuoden ajan.

Ancelottin mukaan kaikki näyttää tällä hetkellä selvältä.

– Olen puhunut Casemiron kanssa ja hän haluaa uuden haasteen pariin. Neuvottelut ovat tällä hetkellä käynnissä. Se ei ole vielä virallista. Jos hän lähtee, meillä on kyllä vaihtoehtoja hänen tilalleen.

– En ole yrittänyt vakuuttaa häntä jäämään. Luotan häneen ja meidän täytyy kunnioittaa hänen päätöstään, Ancelotti sanoi.

Casemiro on ollut pidetty henkilö joukkueen pukukopissa.

– Joukkue ymmärtää hänen ratkaisunsa ja kunnioittaa sitä, koska kunnioitamme hänen upeaa vaikutustaan koko seuraan. Emme ole iloisia tai surullisia.

Real Madrid hankki kesän aikana keskikentän pohjalle Aurélien Tchouamenin Monacosta noin 80 miljoonalla eurolla. Tcouamenin ajateltiin saavan hiljalleen vastuuta Casemiron takana, mutta tilanne saattaa kääntyä nopeasti, jos ja kun Casemiro jättää Real Madridin.

– Meillä on pelaajia, jotka voivat korvata Casemiron, kuten Tchouameni. Myös Toni Kroos pystyy pelaamaan pohjalla tai Eduardo Camavinga. Real Madridin tavoitteet eivät muutu sen mukaan, onko Casemiro mukana vai ei. Haluamme voittaa kaikki kilpailut, Ancelotti muistutti.

Ancelottilta kysyttiin siitä, onko Kroos todella halukas pelaamaan keskikentän pohjalla.

– Ei hän ole ainakaan minulle sanonut, ettei haluaisi pelata keskikentän pohjalla. Ehkä hän on teille (medialle) sanonut niin. Jos hän sanoo sen minulle, niin… no hän pelaa siellä joka tapauksessa, Ancelotti sanoi nauraen.

Casemiron saappaat ovat eittämättä suuret Real Madridin keskikentän pohjalla. Casemiro on ollut äärettömän tärkeä rikkova pelaaja Real Madridin keskikentän kolmikossa, jossa muilla pelaajilla on ollut huomattavasti pallolisempi rooli. Casemiro on ollut se pelaaja, joka ei välttämättä loista parrasvaloissa, mutta hänen poissaolonsa näkyy nopeasti tulostaululla.

Tchouameni on ainakin ennakkokaavailuissa Real Madridin tulevaisuuden valinta keskikentän pohjalle.

– En aio sanoa Tchouamenille, että hänen pitäisi pelata kuten Casemiro. Hän on valmis pelaamaan Real Madridille omalla pelityylillään.

Casemiro oli perjantaina vielä Real Madridin harjoituksissa 15 minuutin ajan, mutta hyvästeli sitten joukkuekaverinsa ja lähti harjoituskeskuksesta.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen tästä.

Real Madrid Info ³⁵

@RMadridInfo
Ancelotti: With or without Casemiro our plans won’t change, Real Madrid plans are the same to fight for every competition

LUE MYÖS