Tanskan ammattilaisjalkapalloilijoiden yhdistyksen puheenjohtaja Michael Sahl Hansen kritisoi Barcelonaa hyökkääjä Martin Braithwaiten kohtelusta.

Barcelona teki tiettävästi jo hyvissä ajoin Braithwaitelle, 31, selväksi, että hänen roolinsa tämän kauden joukkueessa tulee olemaan käytännössä olematon ja hänen toivotaan etsivän itselleen uuden seuran.

Braithwaite on kuitenkin yhä Barcelonassa kirjoilla, eikä hän ole lehtitietojen mukaan tarttunut muiden seurojen tarjouksiin.

Barcelona on ollut valmis purkamaan Braithwaiten sopimuksen, jotta hän voisi etsiä vapaana pelaajana uuden joukkueen. Tanskalaishyökkääjä ei kuitenkaan halua purkaa diiliään, ellei hänelle makseta jäljellä jäävien kahden sopimusvuoden palkkoja kokonaisuudessaan.

Tilanne ja siitä seurannut uutisointi ovat johtaneet siihen, että osa Barcelonan kannattajista on ryhtynyt buuamaan Braithwaitelle painostaakseen hänet ulos seurasta. Braithwaite on kuitenkin saanut myös paljon tukea kansainvälisesti, ja monet ovat korostaneet, että hänellä on täysi oikeus vaatia sopimuksessa sovittua korvausta itselleen.

Barcelona on tiettävästi erittäin pettynyt Braithwaiten käytökseen, mutta Sahl Hansen pitää Katalonian suurseuran omaa toimintaa erittäin kyseenalaisena.

– Martinin saama kohtelu on täysin kohtuutonta. Se on luultavasti jossain kiusaamisen ja häirinnän välimaastossa, kommentoi Sahl Hansen Diario Sportin mukaan.

– On häpeällistä, miten Barcelona yrittää saada hänet ulos sopimuksestaan ja työpaikastaan.

Sahl Hansen myönsi, että Barcelona ei ole rikkonut mitään sääntöjä Braithwaiten tapauksen hoitamisessa, mutta hän odottaa kummankin osapuolen kunnioittavan keskinäistä sopimustaan.

– Sopimus on sopimus, ja Barcelonan ja Martinin sitoumus on voimassa vielä kaksi vuotta. Martinin on jatkossakin kunnioitettava omaa osaansa sopimuksesta, ja niin pitäisi myös Barcelonan.

– Maailman suurimpiin seuroihin kuuluvan seuran olisi syytä kohdella pelaajiaan kunnioittavammin