Valencia aloittaa kautensa sunnuntaina ottelulla Gironaa vastaan. Samalla alkaa Gennaro Gattuson aikakausi perinteikkään joukkueen pääkäskijänä. Hän yrittää saada aikaan kehityspyrähdyksen, vaikka seuran taloudellinen tilanne on mitä on.

– [Viime kaudella] minulla ei ollut mitään annettavaa. Tunsin oloni tyhjäksi, ja tänne tulo — kaikista haasteista huolimatta — on sytyttänyt palon sisälläni, sanoi Gattuso La Gazzetta dello Sportille perjantaina.

– Tämä on suuri seura, jolla on rahallisesti vaikeaa. Se on tuttu tilanne moni seuroille.

– Olemme hankkineet Samu Castillejon, [Samuel] Linon sekä Nico [Gonzálezin] Barcelonasta (toim. huom. Nicon siirtoa ei ole vielä virallisesti vahvistettu). Menetimme Gonçalo Guedesin ja toivomme, että [pystymme] paikkaamaan hänen lähtönsä, Gattuso jatkoi.

– Taloudellisesta tilannetta kontrolloidaan tarkasti täällä. Barcelona aloittaa LaLiga-kautensa huomenna eikä ole vielä rekisteröinyt hankintojaan. On hyödytöntä ostaa joku, johon ei ole varaa.

Silmukkaa Barcelonan puheenjohtajan Joan Laportan kaulan ympärillä kiristää Espanjan tiukat säädökset. Jos esimerkiksi Valioliigaa pyöritettäisiin samoilla säännöillä, suurimmalla osalla joukkueista tekisi tiukkaa rekisteröidä pelaajiaan. ESPN:n mukaan Barçan pelaajat, joita ei saada rekisteriin lauantaihin mennessä, vapautuvat teknisesti takaisin siirtomarkkinoille.