Barcelona ja Real Madrid ovat tunnetusti toistensa veriviholliset. Barcelonaa urallaan edustanut Jari Litmanen arvostaa suuresti Real Madridia, eikä hänellä ole pahaa sanottavaa seurasta.

Real Madrid kohtaa keskiviikkoiltana UEFA Super Cupin finaalissa Eintracht Frankfurtin. Ottelu käynnistyy Helsingin Olympiastadionilla kello 22. Real Madrid juhli viime kauden päätteeksi sekä Mestarien liigan että La Ligan voittoa. Litmasen mukaan Helsingin Olympistadionilla nähdään ainutlaatuinen joukkue.

– Kun mietin Real Madridin joukkuetta, niin me emme ole luultavasti Suomessa ikinä nähneet näin kovan luokan joukkuetta yksittäisessä totisessa pelissä, Litmanen kommentoi tiistaina Heinekenin järjestämässä tilaisuudessa.

Litmaselle ei ole jäänyt pelivuosiltaan minkäänlaista vihasuhdetta Real Madridiin, vaikka Barcelonan ja Realin välit ovatkin aina olleet tulenkatkuiset. Litmasella on suuri kunnioitus Real Madridia kohtaan. Varsinkin nykyisen joukkueen esitykset saavat Litmaselta kehuja.

– Minulla on aina ollut Real Madridia kohtaan mieletön arvostus. Ennen kuin olin Barcelonan pelaaja, arvostin seuraa, kun olin Barcelonan pelaaja, arvostin yhtä lailla Real Madridia ja arvostan yhä sitä, mitä Real Madrid on jalkapallomaailmassa.

– Oikeastaan jos puhun Manchester Unitedista tai Feyenoordista, niin se on sama juttu. Upeita pelaajia, upeita seuroja, joilla on upea historia.

Real Madridin viime kauden huima menestys vain nosti Litmasen arvostusta seuraa kohtaan.

– Se, mitä Real Madrid viime kaudella teki, oli todella upeaa. Omalla tekemisellään he tässä kyseisessä ottelussa (Super Cupin finaali) ovat. He, ketkä viime kauden Mestarien liigaa seurasivat, voivat varmasti yhtyä siihen, että Real Madridin kausi siellä oli yksi upeimmista, mitä mikään joukkue on siellä koskaan tehnyt, Litmanen kehui vuolaasti ottaen huomioon, että herra itsekin on ollut voittamassa Mestarien liigaa melkoisen kauden päätteeksi vuonna 1995.

UEFA Super Cupin finaali pelataan keskiviikkoiltana Helsingin Olympiastadionilla kello 22. Ottelu näkyy myös ilmaiseksi MTV3-kanavalta kello 21.30 alkaen.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen