Robert Lewandowski paljastaa Pep Guardiolan inspiroineen häntä siirtymään Barcelonaan. Entinen Barcelonan päävalmentaja luotsasi 33-vuotiasta Puolan maajoukkuehyökkääjää Bayern Münchenissä.

Barcelonaan täksi kaudeksi Bayernista siirtynyt Lewandowski viimeisteli 375 otteluun 344 maalia. Tähtihyökkääjä kiinnostui Barcelonassa pelaamisesta oltuaan Guardiolan valmennuksessa.

– Guardiolan filosofia ja tyyli joukkueen manageroinnissa oli kuin Barcelona olisi tuotu Bayern Müncheniin. Xavi on hyvin samanlainen kuin Guardiola, Lewandowski avasi Sportin haastattelussa.

– He olivat molemmat kutospaikan pelaajia ja pelasivat yhdessä. He ajattelevat jalkapallosta samalla tavalla. Se muisto Guardiolasta mielessäni Barcelona oli ainoa vaihtoehto minulle.

– En puhunut Guardiolan kanssa ennen siirron toteutumista. Hänen kanssaan työskentely Bayernissa oli kuitenkin hyvää valmistautumista tulla jonakin päivänä Barcelonaan. Koko henkilökunta oli espanjalaisia ja seurassa pelasi tuolloin kahdeksan espanjalaista pelaajaa.