Real Madridin entinen laitahyökkääjä Gareth Bale on saanut viime aikoina espanjalaismedian näyttämään hölmöltä.

Bale, 33, siirtyi tänä kesänä Madridista Los Angeles FC:hen, kun hänen sopimuksensa Los Blancosissa oli päättynyt.

Walesilaistähti on Real Madridissa kiistanalaisen seuralegendan asemassa. Vaikka Bale edusti valkopaitoja yhdeksän vuotta ja oli lukuisilla maaleillaan mukana voittamassa muun muassa kolmea La Ligan ja viittä Mestarien liigan pokaalia, hänen välinsä seurayhteisöön eivät aina olleet kaikista lämpimimmät.

Viime vuosina monet kyseenalaistivat Balen sitoutumisen Real Madridiin, ja osaltaan negatiivista mielikuvaa ajoi myös espanjalaismedia, joka kohteli ajoittain walesilaislaituria kuin sylkykuppia.

Lehdistö Espanjassa kritisoi Balea useasti hänen kielitaidon puutteestaan ja siitä, ettei häntä kiinnostanut tehdä töitä sopeutumisensa eteen.

Ensimmäiset viikot Los Angelesissa ovat kuitenkin osoittaneet, että väitteet Balen espanjan taidoista ovat olleet täysin perättömiä. Heti LAFC:hen siirryttyään Bale tervehti uuden seuransa kannattajia videolla, jossa hän puhuu espanjaa.

Artikkeli jatkuu videon alla.

ESPN FC

@ESPNFC
Gareth Bale introducing himself with an interview in Spanish 👀

(via @LAFC)

Nyt myös LAFC:n keskikenttäpelaaja Ilie Sánchez on paljastanut, että Bale puhuu mielellään espanjaa uusien joukkuekavereidensa kanssa.

– Gareth puhuu minulle espanjaa. Minä olen ainoa espanjalainen, mutta meillä on pelaajia Etelä- ja Keski-Amerikasta, ja hän haluaa puhua meidän kanssamme vain espanjaa, kommentoi Sánchez AS:n haastattelussa.

– Itse asiassa välillä me puhumme hänelle englantia ja hän vastaa espanjaksi takaisin!