Celta Vigo on virallistanut lauantai-iltana tehneensä nelivuotisen sopimuksen Barcelonan oman kasvatin Óscar Minguezan kanssa. Sekä keskus- että laitapuolustajana pelaamaan pystyvällä Minguezalla on enää lääkärintarkastus edessään.

Barcelona-taustaisista puolustajista historian saatossa matkaansa Celta Vigoon ovat aiemmin jatkaneet myös Andreu Fontàs, Carles Planas y Sergi Gómez. Minguezan ura etenee siten tutulta kalskahtavaa polkua.

Kumpikaan seuroista ei paljastanut siirtosummaa julkisuuteen. Mingueza liittyy Celtan harjoitusvahvuuteen maanantaina ja voi pelata uudessa joukkueessaan jo ensi lauantaina.

23-vuotias Mingueza pelasi Barcelonan edustusjoukkueessa yhteensä 66 ottelua. Hänet nosti ykkösjoukkueeseen Ronald Koeman, mutta nykyinen päävalmentaja Xavi ehdotti jo hyvissä ajoin, ettei Minguezalle löydy paikkaa hänen ensi kauden joukkueestaan.

Celta Vigo on hankkinut ensi kauden joukkueeseensa viisi uutta pelaajaa. Jatkoa on luvassa tuota pikaa Agustín Marchesínista ja Carles Pérezistä.