Barcelonalla on ollut viime päivinä käsissään ongelma nimeltä Frenkie de Jong. Barcelonan on pakko saada arvokkaitakin pelaajia kaupaksi, jotta uudet hankinnat saadaan palkkakaton puitteissa rekisteröityä. De Jong kallispalkkaisena pelaajana olisi sopivin kauppatavara, mutta pulmana on ollut, ettei De Jong halua Barcelonasta lähteä – eikä myöskään suostua merkittävään palkanalennukseen.

De Jongia on havitellut kiihkeimmin Manchester United, mutta De Jong ei ole asiasta innostunut, muun muassa siksi, ettei United pelaa ensi kaudella Mestarien liigassa. Nyt Sport kertoo Chelsean valmistelevan keskikenttäpelaajasta tarjousta. Lehden mukaan Chelsea on vahvistanut asian Barcelonalle. Tämä voisi toimia avaimena Barcalle kiusalliseen lukkoon.

Chelsean lähettänee tarjouksen Barcelonalle jo hyvin pian. Barcelonan voisi kuvitella suhtautuvan neuvotteluihin siksikin myötämielisesti, että se itse havittelee Chelseasta Marcos Alonsoa ja Cesar Azpilicuetaa. Chelsean uusi pääomistaja Todd Boehly kävi Barcelonassa heinäkuun alussa ja tapasi matkallaan Joan Laportaa. Tapaamisen pääaiheena olivat edellämainitut espanjalaispuolustajat, mutta Boehly tiedusteli myös lupaa neuvotella De Jongin kanssa.

Chelseassa tiedetään, että Barcelona haluaisi De Jongista vähintään 80 miljoonan euron korvauksen. Manchester United on sen tiettävästi myös valmis maksamaan. Avaintekijä onkin nyt, onnistuuko Chelsea vakuuttamaan De Jongin siitä, että tämän kannattaisi lontoolaisseuraan siirtyä. Siirron myötä De Jong saisi pelata Mestarien liigaa, mutta hän joutuisi luultavasti laskemaan palkkaansa nykyisestä.

80 miljoonan hintapyyntö voi olla Chelsealle liikaa, mutta toisaalta Barcelonalla voi olla kompromissivalmiutta neuvotteluissa, jos se auttaa sitä saamaan Alonson ja Azpilicuetan. Jos De Jong saadaan myytyä, voisi Barcelona myös värvätä välittömästi hänen tontilleen Bernardo Silvan, jonka kanssa sopimuksesta on päästy jo sopuun.