La Liga kasvatti kolme ja puoli vuotta sitten valtavasti katsojapotentiaaliaan ja katsojakuntaansa, kun barcelonalaisseura Espanyol teki sopimuksen kiinalaisen Wu Lein. Wu Lei oli oma epäilemättä oman kotimaansa suurimpia tähtiä, mutta globaalilla mittapuulla kaukana maailmantähteydestä. Koska hän kuitenkin oli kotoisin maailman väkirikkaimmasta valtiosta Kiinasta, aukesi siirron myötä La Ligalle kaukoidästä aivan uudenlaiset markkinat.

Wu Leillä on sopimusta Espanyolin kanssa vielä kaksi vuotta jäljellä, mutta nyt hän on kuitenkin jättämässä Espanjan kentät taakseen ja palaamassa takaisin Kiinaan. Wu Lei neuvottelee sopimuksesta Shanghai Portin kanssa – saman seuran, josta hän Espanyoliin aikanaan siirtyikin.

– Sopimus on jo melkein valmis, Wu Lei kommentoi asiaa kiinalaislehdelle AS:n mukaan.

Wu Lei kertoo, että kaikkein vaikeinta hänelle kolmen ja puolen vuoden aikana oli alkuvuosi 2022. Shanghai Port oli hänestä jo kiinnostunut, mutta Espanyolin valmentaja Vicente Moreno pyysi häntä jäämään vielä puoleksi vuodeksi. Ajatus siirrosta kotimaahan jäi kuitenkin pitkiksi ajoiksi päähän muhimaan.

Kilpailu Espanjan kentillä oli kovaa, mutta Wu Lei on tyytyväinen siihen, mitä hän pystyi näyttämään ja kokemaan.

– Kilpailu on armotonta, ja siinä on mukana 18-19-vuotiaita poikia. Minä olen 31-vuotias ja koen olevani fyysisesti erilainen kuin he. Olen jopa erilainen kuin minä itse kolme tai neljä vuotta sitten. Akatemian taso on todella korkea.

Kiinalaisfanien ailahtelevaisiin mielipiteisiin Wu Leillä oli myös sanansa sanottavana.

– Kun en pääse pelaamaan, kaikki sanovat, että minun pitäisi vaihtaa seuraa. Ja kun sitten tuli uutinen, että palaisin Kiinaan, jotkut sanoivat minulle, että minun olisi parasta jäädä Espanjaan.

– Olen kokenut paljon tänne tuloni jälkeen. Pääsin pelaamaan Eurooppa-liigaa, putosimme ja nousimme takaisin. Kauden viimeisessä pelissä syötin maalin, joka pudotti Granadan liigasta.

– Puhuin sillä hetkellä ystäväpiirini kanssa, ja totesin, että olen kokenut kaiken. Espanyol teki unelmastani totta. Tulen varmasti antamaan heille huomiotani, sillä minulla on paljon tunteita heitä kohtaan, Wu Lei lupasi.

Kaikkiaan Wu Lei pelasi La Ligassa 72 ottelua (8 maalia) ja Segundassa 31 (2 maalia). Yksi maali syntyi myös Eurooppa-liigassa. Kiinan A-maajoukkueessa hän on pelannut 79 peliä.