Barcelonan päävalmentaja Xavi listasi vajaat pari viikkoa sitten viisi pelaajaa, joiden olisi syytä löytää uusi seura ennen uuden kauden alkua. Barcelonassa heille ei olisi roolia tarjolla.

Yksi näistä pelaajista oli puolustaja Óscar Mingueza, josta näyttää nyt tulevan Barcelonan ensimmäinen pelaajasiirto seurasta poispäin. Sportin mukaan Barcelona on sopinut Celta Vigon kanssa Minguezan siirrosta. Pelaaja tulee allekirjoittamaan Celtan kanssa nelivuotisen sopimuksen.

Suurista siirtosummista ei Minguezan kohdalla puhuta, sillä Sportin mukaan korvaus liikkuu noin kahden miljoonan euron tietämissä. Barca on kuitenkin saamassa tietyn prosenttiosuuden Minguezan seuraavan siirron korvaussummaan.

Minguezan palveluksia tiedustelivat myös Real Valladolid, Getafe ja Girona, mutta Celta Vigo oli pyrkimyksissään määrätietoisin ja näyttää nyt voittaneen Minguezan itselleen. Celtassa Minguezasta on luultavasti tulossa selkeä ykkösvaihtoehto pelipaikalleen.

Minguezan sopimuksen viimeiset yksityiskohdat ovat vielä selvittelemättä, mutta todennäköisesti siirto viedään maaliin lähipäivien aikana.