La Ligan puolustava mestari Real Madrid on tehnyt tulevalle kaudelle kaksi uutta pelaajahankintaa. Aurélien Tchouamenista Madrid maksoi AS Monacolle muhkeat 80 miljoonaa euroa, mutta Saksan maajoukkuepuolustaja Antonio Rüdiger siirtyi seuraan siirtokorvauksetta, sillä hänen sopimuksensa Chelsean kanssa päättyi.

Nyt Rüdigerin agentti, pelaajan velipuoli Sahr Senesie on avannut siirron anatomiaa Kickerille antamassaan haastattelussa. Senesie vahvisti, että siirron toteutuminen oli todella pitkä prosessi. Kiirettäkään ei pidetty, sillä agentin mukaan taktiikkana oli, ettei asioiden edelle mentäisi.

– Tärkeää on lähteä neuvotteluista hyvällä tunteella. Kun soitan seuraan uudestaan, puhelimeen vastaavien ihmisten pitäisi olla iloisia vastatessaan, Senesie korosti.

– Joka tapauksessa seuraava askel (ensimmäisten tunnustelujen jälkeen) on ottaa valmentaja mukaan. Jos hän haluaa keskustella pelaajan kanssa, asia järjestetään. Viimeisenä tulevat lakitekniset jutut.

Kuten julkisuudessa on arveltu, Senesie vahvisti lähtöaikeiden alkaneen kypsyä Rüdigerin päässä, kun Frank Lampard istutti häntä katsomossa. Puolustaja pääsi koirankopista valmentajan vaihduttua Thomas Tucheliin, mutta Chelseassa jatkaminen arvelutti silti.

– Ajatus siirrosta eli siinä vaiheessa, kun pelaaja, eli tässä tapauksessa veljeni, istui katsomossa. Siirto ei kuitenkaan vielä silloin toteutunut.

– Kuten tiedämme, tilanne parani Thomas Tuchelin kanssa. Emme kuitenkaan halunneet allekirjoittaa jatkosopimusta, vaikka konkreettista siirtosuunnitelmaa ei ollutkaan, sillä samat ihmiset vaikuttivat yhä seurassa. Tonilla oli takanaan vaikea vaihe seurassa, joten halusimme tarkkailla tilannetta, Senesie kertoi.

Helmikuussa syttyi sota Ukrainassa. Siitä johtuneiden talouspakotteiden seurauksena Chelsean oli vaihdettava omistajaa, ja Rüdigerin siirtokuviot alkoivat kypsyä.

– Kahden epävarman kuukauden jälkeen kaksi tai kolme eurooppalaista huippuseuraa painostivat meitä tekemään päätöksen. Niinpä meidän piti arvioida tilanne uudelleen. Toni ei vielä tiennyt siitä.

– Lopulta ilmoitin Thomas Tuchelille varsin ystävällisesti, että Toni halusi lähteä seurasta. Meidän piti päättää, odottaako epävarmassa tilanteessa ehkä kesäkuuhun asti vai tehdä sopimus Real Madridin kanssa, Senesie lisäsi Chelsean omistajanvaihdokseen viitaten.

Siirtoa helpotti vapaan agentin status, sillä neuvotteluja Chelsean ja Real Madridin välillä ei tarvittu. Henkilökohtaisista ehdoista piti toki sopia, mutta vaikeuksia sekään ei tuottanut. Senesie kertoi hänen ja Rüdigerin pitäneen yhteyttä Real Madridin seurajohdon kanssa jo vuodesta 2016 lähtien.

Kiinnostus konkretisoitui vuonna 2019. Chelsealle langetettiin tuolloin kuitenkin siirtokielto, eikä Toni halunnut pakottaa läpi siirtoaan kunnioituksesta Chelsean seurajohtoa kohtaan. Chelsea ei olisi voinut hankkia hänelle silloin korvaajaa.

Lähde: AS