La Ligaan täksi kaudeksi noussut Girona on hankkinut New York City FC:n hyökkääjän Valentin Castellanosin vuoden lainasopimuksella.

Castellanos, 23, siirtyy ensimmäistä kertaa urallaan Eurooppaan. Argentiinalaiskärki on aiemmin urallaan pelannut Chilessä, Uruguayssa ja viimeiset neljä vuotta Yhdysvaltain Major League Soccerissa, jossa hän on iskenyt 113 ottelussa yhteensä 53 osumaa ja antanut 20 maalisyöttöä.

New York City FC ja Girona ovat toistensa sisarseuroja, sillä kummatkin ovat ainakin osittain City Football Groupin omistuksessa.

Girona vahvisti maanantaina kaksi muutakin pelaajahankintaa: toppari David López, 32, siirtyi Blanquivermellsin riveihin Espanyolista ja laitapuolustaja Yan Couto, 20, saapui Kataloniaan lainalle toisesta sisarseurasta Manchester Citystä.

Brasilialainen Couto edusti Gironaa lainalla jo kaudella 2020-21.

Girona pelasi viimeksi La Ligassa vuosina 2017-2019. Alkava kausi on sen seurahistorian kolmas pääsarjatasolla.