Manchester Unitedin puolustajalegenda Gary Neville sanoo, että Barcelonan keskikenttäpelaajan Frenkie de Jongin pitäisi harkita oikeustoimia seuraansa vastaan.

Nevillen mukaan on käsittämätöntä, että Barcelona hankkii uusia vahvistuksia isoilla summilla samalla, kun sen omat pelaajat odottavat saataviaan.

United-legenda viittaa kommentillaan lehtitietoihin, joiden mukaan Barcelona on 25-vuotiaalle de Jongille lähes 20 miljoonaa euroa velkaa lykätyissä palkoissa.

Hollannin maajoukkuepelaaja suostui lykkäämään osaa palkanmaksustaan koronapandemian vaikutusten ja Barcelonan taloudellisen ahdingon vuoksi. Guardian kertoo, että saatavat on tarkoitus maksaa de Jongille hänen kesään 2026 ulottuvan sopimuksensa aikana.

Joidenkin lehtitietojen mukaan de Jongin saatavat ovat yksi rasite Barcelonan ja Manchester Unitedin välisissä siirtoneuvotteluissa, joskin monet lähteet kertovat myös, että de Jongilla ei ole muutenkaan kiinnostusta siirtyä Unitediin.

Nevillen mielestä myös kansainvälisen pelaajayhdistyksen, FIFPron, tulisi puuttua Barcelonan toimintaan. Blaugrana on tänä kesänä hankkinut Raphinhan ja Robert Lewandowskin yli sadalla miljoonalla eurolla. Lisäksi Andreas Christensen ja Franck Kessié ovat liittyneet Barcelonan riveihin ilman siirtokorvausta, koska heidän sopimuksensa edellisissä seuroissaan päättyivät viime kauteen.

– De Jongin pitäisi harkita oikeustoimia Barcelonaa vastaan, ja kaikkien pelaajien pitäisi olla hänen takanaan! kommentoi Neville Twitterissä.

– Se on moraalitonta ja rikkoo sääntöjä, että seura käyttää omaisuuksia uusiin pelaajiin samalla, kun se ei maksa sopimuksen alla oleville pelaajilleen täyttä palkkaa.

– FIFPron pitäisi puuttua tällaiseen kiusaamiseen ja lopettaa se.

Gary Neville

@GNev2
De Jong should consider legal action v Barcelona and all players should be behind him!A club spending fortunes on new players whilst not paying the ones they have under contract their full money is immoral and a breach. @FIFPRO should be all over bullying like this and stop it.