Barcelona julkisti sunnuntaina yhden kesän suurimmista pelaajauutisista, kun se kertoi päässeensä Bayern Münchenin kanssa alustavasti sopuun tähtihyökkääjä Robert Lewandowskin siirrosta Espanjaan.

Lehtitietojen mukaan Barcelona maksaa puolalaiskärjestä Bayernille 50 miljoonaa euroa.

Lewandowski, 33, on Bundesliigan kaikkien aikojen toiseksi paras maalintekijä iskettyään Saksan pääsarjassa yhteensä 312 osumaa Borussia Dortmundin ja Bayernin paidassa.

Sosiaalisessa mediassa on ihmetelty ja naureskeltu, miten arkipäiväisesti Barcelona kertoi hankkineensa maailmanluokan tähtihyökkääjän.

Barcelona leireilee parhaillaan Yhdysvaltojen Floridassa, minne myös Lewandowski on matkustanut mukaan.

Kun puolalaishyökkääjän siirto julkistettiin sunnuntaina, Barcelona ilmoitti asiasta varsin kotikutoisella videolla. Kännykkäkameralla kuvatussa klipissä kuvaaja ikuistaa hetken Fort Lauderdalen aallokkoa, kunnes kääntyy kohti uimavalvojan koppia, jonka vieressä Lewandowski tiirailee merimaisemia kuin ei olisi kamerasta tietoinenkaan.

Tuuli ujeltaa voimakkaasti taustalla ja kuvaajan sormet heiluvat videon tiellä hänen kävellessä kohti Lewandowskia, johon kamera lopulta zoomaa. Lopuksi puolalaishyökkääjä kääntyy hymyilemään kohti kameraa ja kertoo, kuinka innoissaan hän on siirrostaan Barcelonaan.

Sosiaalisen median irvailijat ovat vitsailleet, että talousvaikeuksista kärsivällä Barcelonalla ei ilmeisesti ole varaa ammattimaisempaan tekeleeseen.

Robert Borthwick

@RFBorthwick
walking up to this mf like he's got a new mission for you in GTA: Vice City

FC Barcelona

@FCBarcelona
The Robert Lewandowski.

Footy Humour

@FootyHumour
At least Frenkie de Jong can be sure Barcelona are not spending the money they owe him on new signing announcement videos

FC Barcelona

@FCBarcelona
The Robert Lewandowski.