Barcelona on kommunikoinut Frenkie de Jongin kanssa ja kertonut hänelle, että hänen täytyy siirtyä valioliigaseura Manchester Unitediin. Katalonialaislehdistö, kuten Mundo Deportivo, uutisoivat määräyksestä tänään torstaina.

Barcelonan järeät toimenpiteet johtuvat siitä, että seurajohto on laskenut miesten joukkueen tulevaisuuden De Jongin lähdöstä saatavien säästöjen varaan. Manchester United on sitoutunut maksamaan hänestä vähintään 75 miljoonaa euroa. Barcelona kokee myös, että De Jongin palkkaan menevät 30–35 miljoonaa euroa ovat liian korkea kuluerä. Se aikoo allokoida säästetyt varat Franck Kessién ja Andreas Christensenin rekisteröintiin.

De Jong tiedostaa taistelevansa tuulimyllyjä vastaan. Toimittaja Ferran Correasin mukaan Barcelona on uhannut jättää De Jongin ulos kauteen valmistautuvasta ryhmästä, jos tämä ei ymmärrä muuttaa mielipidettään. Catalunya Ràdio kertoo, että Barcelona arvioi De Jongin suostuvan Manchester Unitedin tarjoukseen vielä tämän viikon aikana. Kun ovi käy, Barcelona kääntää katseensa Manchester Cityn Bernardo Silvaan.

Barcelona yrittää luovia maailman huipun vauhdissa talousongelmiaan ratkoen. Sen on pitänyt toteuttaa rajuja toimenpiteitä tilanteen korjaamiseksi. Viime kaudella Adama Traoré hyväksyi Barçan pienen palkkatarjouksen, koska epävirallisesti hänelle luvattiin uusi, rahakas diili tulevaksi kaudeksi. Traoré lähetettiin takaisin Wolverhamptoniin heti lainasopimuksen umpeuduttua.