Atlético aloitti harjoituskautensa sunnuntaina.

Vitolo ei ole mukana harjoituskaudella, sillä Atléticon valmennusjohto antoi hänelle enemmän aikaa löytää itselleen uusi seura. Marcan mukaan Vitolo on parhaillaan Kanariansaarilla ja allekirjoittaa pian sopimuksen Las Palmasin kanssa. Las Palmas pelaa Espanjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Segundassa.

32-vuotias Vitolo on Las Palmasin oma kasvatti ja edustusjoukkueen entinen pelaaja. Vitolo pelasi edellisen kerran Las Palmasissa syyskaudella 2017. Atlético oli hankkinut hänet Sevillasta 35 miljoonalla eurolla, mutta seuralla oli silloin siirtokielto, eikä Atlético kyennyt siten rekisteröimään häntä joukkueeseensa. Atlético lainasi siten Vitolon Las Palmasiin syksyksi 2017.

Vitolo ei missään vaiheessa noussut Diego Simeonen luottopelaajaksi Atléticossa ja jäi seurassa jatkuvasti olemattomalle vastuulle. Lisäksi jatkuvat loukkaantumisongelmat ovat haitanneet Vitoloa jo vuosien ajan. Viime kauden hän vietti lainalla Getafessa, mutta pelasi loukkaantumisten vuoksi vain reilut 200 minuuttia.

Vitolo tienaa Atléticossa yli viisi miljoonaa euroa nettona kaudessa, eli kuuluu tuloillaan joukkueen kärkikastiin.

Marcan mukaan kyseessä on pysyvä siirto ja se varmistuu myöhemmin tällä viikolla.