Barcelonan uusi keskikenttäpelaaja Franck Kessié sanoo, että hän keskusteli siirrostaan Zlatan Ibrahimovicin kanssa.

Ibrahimovic, 40, siirtyi Barcelonaan vuonna 2009 jättidiilissä Internazionalesta, joka sai mojovan siirtokorvauksen lisäksi Samuel Eto’on vaihtokaupassa.

Ruotsalaistähti pelasi kuitenkin Barcelonassa lopulta vain vuoden, sillä hänellä meni sukset pahasti ristiin katalonialaisten silloisen päävalmentajan Pep Guardiolan kanssa.

Barcelona lainasi Ibrahimovicin kaudeksi 2010-11 AC Milaniin, jossa hän on viettänyt myös kaksi viimeistä vuotta Kessién, 25, kanssa. Viime kaudella kaksikko oli yhdessä tuomassa Rossonerille Italian mestaruutta 11 vuoden tauon jälkeen.

Kessié kertoi julkistustilaisuudessaan Barcelonassa, että Ibrahimovic kehui Barcelonaa huolimatta henkilökohtaisesta historiastaan seuran kanssa.

– Olen puhunut Ibrahimovicin kanssa, hän antoi minulle joitain neuvoja, kommentoi Kessié.

– Hän sanoi minulle, että Barcelona on kaunis kaupunki ja mahtava seura.

– Hän kehotti minua tekemään kovaa töitä ja jatkamaan sitä samaa, mitä olen tehnyt Milanissa. Hän sanoi, että minun on annettava kaikkeni ja pyrittävä mahdollisimman pitkälle tässä seurassa.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta sanoi, että Kessié hankittiin Kataloniaan päävalmentaja Xavin pyynnöstä.

– Pelaaja osoitti halunsa päästä meidän kanssamme sopimukseen. Olemme tyytyväisiä, koska täytimme yhden valmentajamme toiveista. Täytämme hänen odotuksensa, se on tavoitteemme siirtomarkkinoilla.

– Franck on sellainen keskikenttäpelaaja, jollaista kaipasimme kipeimmin. Hän pystyy nousemaan rangaistusalueelle [hyökkäyksiin] ja hän tietää, miten puolustusta suojellaan.