Hollantilaishyökkääjä Luuk de Jongin seikkailut La Ligassa ovat ohi, hänen palattuaan virallisesti viime viikolla PSV Eindhoveniin.

Kotimaansa ja Espanjan jalkapallon lisäksi lajin huippua Saksassa ja Englannissa kokenut ja edustanut 31-vuotias siirtyi Sevillaan kesällä 2019, ja pelasi kauden 2021-2022 lainalla Barcelonassa.

38 A-maaottelun pelaajan mieleen visiitti Espanjassa jää positiivisena muistona.

– Olen ollut Barcelonan pelaaja, ja yhdessä vaiheessa täysi Camp Nou lauloi nimeäni. Sevillan kanssa voitimme Eurooppa-liigan, jonka loppuottelua olin ratkaisemassa kahdella maalillani. Voin siis katsoa taaksepäin ylpeydellä.

Sevilla maksoi De Graafschapin kasvatista PSV:lle kolme vuotta sitten 13 ja puoli miljoonaa euroa. Paluusta hollantilaisseura pulitti kolme miljoonaa. Jatkaminen Barcelonassa ei pelaajan omassa mielessä olisi ollut poissuljettu mahdollisuus.

– Kauden jälkeen kysyin Jordi Cruyffilta, mikä on tilanne. Seurajohto viestitti, että työskentelee useiden pelaajasopimusten kanssa, enkä minä kuulu prioriteetteihin. Ymmärsin sen hyvin.

– Kuka tietää, ehkä terveessä Barcelonassa olisin voinut jatkaa vielä kauden. Olisin toki senkin mahdollisuuden läsnäollessa saattanut valita paluun Eindhoveniin, de Jong sanoi hollantilaislehti Die Gederlanderille.