Sport kertoo, että 25-vuotias keskuspuolustaja Luiz Felipe on siirtymässä hyvän La Liga -kauden pelanneeseen Real Betisiin. Luiz Felipestä ei tarvitse maksaa siirtokorvausta, sillä hänen sopimuksensa Lazion kanssa päättyy kesäkuun lopussa.

187-senttinen Luiz Felipe kiinnosti pari vuotta sitten kovasti myös Barcelonaa, mutta tuolloin siirto La Ligaan ei konkretisoitunut. Nyt tie näyttää vievän Espanjaan ja Sevillaan. Toppari on ilmaissiirrolla kelpo värväys, sillä Transfermarkt arvioi hänen markkina-arvokseen 16 miljoonaa euroa.

Luiz Felipe edusti juniorimaajoukkuetasolla synnyinmaataan Brasiliaa, mutta nyt hän on vaihtanut Italian edustusasuun. Toppari vietti viimeiset pari viikkoa Italian maajoukkueen mukana, ja teki 14. kesäkuuta A-maajoukkuedebyyttinsä 2-5-tappioon päättyneessä Nations Leaguen ottelussa Saksaa vastaan.

Brasilialaisen Ituanon kasvatti siirtyi Lazioon jo kesällä 2016. Kauden 2016-2017 hän pelasi lainalla Serie B:n Salernitanassa, mutta kesästä 2017 lähtien Luiz Felipe on pelannut Laziossa Serie A:ta. Pääsarjaotteluita on kertynyt jo 106 (2 maalia, 3 maalisyöttöä).

Real Betis on tehnyt jo ennen Luiz Felipeä viimeisten kahden kauden aikana kuusi onnistunutta värväystä siirtomarkkinoilta ilman siirtokorvausta. Seuraan ovat saapuneet ilmaiseksi Martin Montoya (Brightonista), Víctor Ruíz (Besiktasista), Claudio Bravo (Manchester Citystä), Rui Silva (Granadasta), Youssouf Sabaly (Bordeaux’sta) ja Juan Miranda (Barcelonasta).