Kuten jo huhtikuun lopussa kerroimme, on FC Barcelona päättänyt pelata kauden 2023-2024 evakossa monitoimiareena Estadi Olímpic Lluís Companys -areenalla Montjuïcin kaupunginosassa. Stadion muistetaan parhaiten Barcelonan vuoden 1992 olympialaisten päänäyttämönä, joten jalkapallokenttää kiertävät yleisurheilun juoksuradat. Stadion on vihitty käyttöön vuonna 1929.

Tiistaina FC Barcelonan johtohahmot ja Barcelonan kaupunki pitivät yhteisen lehdistötilaisuuden, jossa se kertoi stadionsuunnitelman etenemisestä.

– Barca on sitoutunut kohentamaan stadionin puitteita sekä nykyaikaistamaan palveluita ja lehdistökatsomon, pukukoppien ja stadionin sisäisten pysäköintitilojen kaltaisia tiloja.

Estadi Olímpic vaatii siis vielä pientä peruskorjausta ennen kuin Barca reilun vuoden päästä stadionille muuttaa. Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta totesi lehdistötilaisuudessa, että tästä aiheutuu FC Barcelonalle noin 15-20 miljoonan euron kulut. Barcelonan kaupunki osallistuu remonttikuluihin 2,6 miljoonalla eurolla.

Syy siihen, miksi Barcelona evakkoon joutuu, on siinä, että sen omalla legendaarisella kotipyhätöllä Camp Noulla alkavat remontointityöt osana Barca Espai -hanketta. Remontti alkaa jo ensi kauden aikana, mutta Barcelona voi pelata vielä tulevan kauden kotipelinsä Camp Noulla.

Kauden 2023-2024 evakkopelit aiheuttavat luonnollisesti suuren loven myös Barcelonan tulopuolelle. Siinä, missä Camp Noulle mahtuu 98 000 katsojaa, on olympiastadionin kapasiteetti “vain” 55 000 katsojaa. Barcelonan kahden viime kauden yleisökeskiarvo La Liga -otteluissa on ollut 54 000 katsojan tuntumassa. Vielä kaudella 2018-2019 – eli viimeisellä kaudella ennen koronapandemian alkua – yleisökeskiarvo oli 76 051 katsojaa.

– Olemme onnellisia, että voimme pelata ikonisella stadionilla, joka on maamerkki koko kaupungille. On kunnia ja ylpeydenaihe, että Barca saa olla osa olympia-aktiviteetteja, Laporta lisäsi.

Lähde: Sport