Kyynelkanavat olivat Madridissa maanantaina herkässä, kun oli aika hyvästellä seuran 16 palvelusvuoden jälkeen jättävä brasilialainen laitapuolustaja Marcelo. Tuleva seuraikoni saapui Madridiin 18-vuotiaana, mutta lähtee nyt 34-vuotiaana uusiin haasteisiin – seurahistorian menestyksekkäimpänä pelaajana. Marcelon CV:ssä on kuusi La Liga -mestaruutta, viisi Mestarien liigan voittoa ja kaikkiaan 25 Real Madridissa voitettua pokaalia.

– Rakas Marcelo, olet toteuttanut kaikki ne unelmasi, joita sinulla oli, kun saavuit tänne vain 18-vuotiaana. 25 pokaalia, 564 ottelua ja 38 maalia. Olet yksi seuramme ja koko maailman jalkapalloilun mahtavimmista laitapakeista, Real Madridin puheenjohtaja Florentino Pérez kehui suojattiaan jäähyväispuheessaan.

Marcelon huikea pokaalikokoelma oli juhlapäivänä myös esillä, kun hän poseerasi pokaaliensa takana yhdessä Pérezin kanssa (kuva nähtävissä jutun lopun twiiteissä). Kaiken voittaneelle seuraikonille itselleen jäähyväiset olivat luonnollisesti myös herkät.

– Lupasin itselleni, etten itkisi, vaan puhuisin normaalisti, mutta on hankalaa olla itkemättä, kyynelehtinyt Marcelo sanoi heti puheenvuoronsa aluksi.

– Tämä on ollut suurenmoinen seikkailu. Lähden tänään Madridista, maailman parhaasta joukkueesta, seuran historian eniten pokaaleita voittaneena pelaajana. Haluan kiittää Real Madridia, maailman parasta seuraa. Olen herännyt joka päivä hymy huulillani.

– Kun lähdin Brasiliasta, ajattelin vain, että voisin pelata Mestarien liigassa. Nyt lähden eniten pokaaleita voittaneena pelaajana.

– Hyvästit nämä eivät ole, koska en usko lähteväni Real Madridista koskaan.

Erityiskiitoksia Marcelo jakoi toiselle seuralegendalle Raúl Gonzálezille, joka oli myös tilaisuudessa läsnä.

– Raúl, sinä ja perheesi annoitte minulle runsaan lahjakorin, kun poikani syntyi. En unohda sitä ikinä. Silloin aloin nähdä sinut kapteenina. Olit esikuvani, ja halusin seurata sinua. Olit aina minulle hyvin vahva esimerkki.

– Kun tulin tänne, Raul, kapteenini, sinä tuit minua monien tärkeiden juttujen kanssa. Kun poikani Enzo syntyi, opetit minulle johtajana paljon.

Marcelon poika on ollut julkisuudessa jo paljon, ja perhekin oli tietysti paikalla Santiago Bernabéulla. Marcelon kommenteista paistoi läpi tuttu hyväntuulisuus, josta mies pitkälti tunnetaan – pelitaitojensa lisäksi.

– Olen onnekas. Minulla oli elämässäni vain kyky tehdä hommia ja lahjakkuuteni, mutta minulla oli onnea saada ympärilleni ihmisiä, jotka tukivat minua aina. Perheeni, isoisäni, vaimoni, pelikaverini, valmentajani ja puheenjohtaja. Kiitos kaikille.

– Jos tulen takaisin jonain päivänä enkä saa lippua stadionille, teille tulee ongelmia, Marcelo naurahti.

– Olen sanonut, että Madridin tulevaisuus on erittäin lupaava, kuten se on aina ollut. Lasken mukaan myös poikani. Minä itse tulin tänne poikana, mutta lähden täältä miehenä.