Espanja päätti kesäkuun neljän maaottelun putkensa voitokkaasti, kun se voitti sunnuntaina Málagassa Tshekin maalein 2-0. Koska aiemmista kolmesta Nations League -ottelusta oli tuloksena ensin kaksi tasapeliä ja sitten voitto Sveitsistä, selvisi Espanja kuukaudesta ilman tappioita. Se on kahdeksalla pisteellä Nations League -lohkonsa ykkösenä ennen pisteen vähemmän haalinutta Portugalia. Loput kaksi kierrosta pelataan syyskuussa.

Espanjan maalit tekivät ensimmäisellä puoliajalla Carlos Soler Marco Asension syötöstä ja toisella jaksolla vaihdosta sisään otettu Pablo Sarabia Ferran Torresin esityöstä.

Asensio ja Soler pelasivat vahvan ottelun, mutta molemmat otettiin vaihtoon ennen täyttä aikaa. 58. minuutilla kentälle pääsi Barcelonan Gavi, joka toi heti ytyä Espanjan prässiin ja auttoi viemään painetta kohti Tshekin rangaistusaluetta. Gavi oli myös vahvasti järjestelemässä Sarabian 75. minuutilla tekemää maalia.

Espanjan valmentaja Luis Enrique jakoikin pelin jälkeen erityiskehut Gaville.

– Hän on purkautuva tulivuori. Gaviin on vaikea olla rakastumatta. Tänään hän tuli kentälle vaihdosta ja oli käänteen tekevä pelaaja, Luis Enrique totesi.

Muita valmentajan positiivisesti esiin nostamia pelaajia olivat erityisen hyvin hyökkäyssuuntaan onnistunut Marco Asensio, rauhallisuudellaan vakuuttanut maalivahti Unai Simón ja hyvin tilaa luonut kärkimies Álvaro Morata, joka “ylitti oman tasonsa”. Kaiken kaikkiaan Luis Enrique oli hyvin tyytyväinen neljän maaottelun rupeamaan.

– Teimme paljon hyviä juttuja. Parantamisen varaa on aina, mutta pojat pelasivat todella hyvin. Pelasimme neljän peliä lyhyen ajan sisällä, kauden päätteeksi ja olematta näkemättä toisiamme maajoukkueessa vähään aikaan.

– Johdamme lohkoa tappioitta. Olen erittäin tyytyväinen, valmentajan tiivistelmä kuului.

Lähde: Sport