Kuten hyvin tiedämme, teki Barcelona syyskuussa 2019 kaupat, jotka ovat sittemmin osoittautuneet aivan loistaviksi. Barcelona teki tuolloin sopimuksen Las Palmasin nuoren timantin Pedrin kanssa, ja sopi kanariansaarelaisseuran kanssa, että Pedri pelaisi vielä kesään 2020 saakka Las Palmasissa.

Siirtosumma oli mitättömän pieni 5 miljoonaa euroa, siihen nähden siis, millainen tähti Pedristä on sittemmin tullut. Pedri oli sopimuksen syntyessä vasta 16-vuotias, ja nyt, 19 vuoden ikään mennessä hän on ehtinyt nousta Barcelonan todelliseksi luottopelaajaksi ja urakoijaksi, voittanut Golden Boy -palkinnon, olympiahopeaa sekä valinnan aikuisten EM-kisojen tähdistöjoukkueeseen. Erinäisten bonuspykälien täytyttyä Pedrin siirtokorvaus nousi 20 miljoonaan euroon, mutta sekin vaikuttaa hyvin edulliselta summalta nuorukaisen tasoon nähden.

Nyt Barcelona ja Las Palmas ovat samoissa asioissa liikkeellä, ja menetelmänä aiotaan hyödyntää samanlaista prosessia kuin Pedrin kanssa. Tällä kertaa kiikarissa on Pedriä vajaan vuoden nuorempi Alberto Moleiro. Moleiro on niin ikään pienikokoinen keskikenttäpelaaja, joskin vähän Pedriä hyökkäävämpi versio. Nuorukaisia on kuitenkin vertailtu usein toisiinsa.

ESPN:n toimittajan Moi Llorensin mukaan Barcelona neuvottelee jo Las Palmasin kanssa Moleiron siirrosta. Resepti muistuttaa Pedrin hankintaa. Jos sopimukseen päästäisiin, pelaisi Espanjan alle 19-vuotiaiden maajoukkuevahvuuteenkin kuuluva Moleiro vielä tulevan kauden lainalla Las Palmasissa.

Moleiro kuului jo tällä kaudella Las Palmasin runkopelaajiin. Hän pelasi kaikkiaan 37 ottelua (2 060 peliminuuttia), joista 24 avauskokoonpanossa. Tilastoihin kirjattiin kolme maalia ja yksi maalisyöttö. Las Palmasin kausi kuitenkin päättyi putoamiseen nousukarsintojen välierissä, ja joukkue pelaa ensi kaudellakin Segundassa.

Las Palmasin puheenjohtaja ja pääomistaja Miguel Ángel Ramírez myönsi AS:lle, että Moleiroa kohtaan esiintyy runsasta kiinnostusta. Hän kuitenkin toivoi ja vakuutteli Moleiron pelaavan Las Palmasissa vielä ensi kauden.

– Suurin todiste tällä kaudella luomastamme arvosta on, että monet seurat haluavat Moleiron, Ramírez paljasti.

– Emme silti ole halukkaita luopumaan hänestä. Mekin haluamme pelata La Ligassa ja siksi meidän täytyy pitää kiinni arvoistamme.

– Meidän täytyy varjella seuran pelaajien intressejä. Moleirolla on sopimus meidän kanssamme, ja voin taata että hän pelaa ensi kaudellakin täällä keltaisessa peliasussa.