Perinteikäs Valencia CF on vahvistanut tänään, että sen uusi päävalmentaja on 44-vuotias italialaislegenda Gennaro Gattuso. Valencia ja Gattuso ovat sopineet kaksi vuotta kestävästä sopimuksesta.

Valtaosan urastaan AC Milanissa pelannut vuoden 2006 maailmanmestari lopetti pelaajauransa vuonna 2013 ja aloitti valmentajauransa välittömästi seurassa, jossa pelaamisen lopetti, sveitsiläisessä Sionissa. Sen jälkeen ”Rino” Gattuso on ehtinut valmentaa Palermoa, kreikkalaista OFI Kreetaa, Pisaa, AC Milania ja Napolia. Nyt hän sitten otti haasteen vastaan Valenciassa.

– Olen todella, todella, todella onnellinen ollessani täällä. Olen ylpeä siitä, että saan valmentaa Valenciaa, suurta ja historiallista seuraa, Gattuso totesi seuran kotisivuilla.

Kun Gattusolta kysyttiin seuran tavoitteista, ei hän keskittynyt tuloksiin vaan pelitapaan.

– Meillä ei ole päätavoitetta, vaan tavoitteemme on pelata kaunista ja aggressiivista jalkapalloa, jotta kaikki kannattajamme voisivat olla ylpeitä meistä.

En ole ikinä pelannut Mestallalla, mutta tiedän, ettei täällä pelaaminen ole helppoa. Tämä stadion luo vastustajille paineita. Tykkään aina sanoa, että kunnioitamme kaikkia, muttemme pelkää ketään. Pidän siitä mentaliteetista, Gattuso muotoili.

Valencia CF

@valenciacf
COMUNICADO OFICIAL | GENNARO GATTUSO

#BenvingutGattuso
#ADNVCF 🦇 #ElCORdelVCF