La Ligan nousukarsintafinaalin ensimmäinen osallistuja selvitettiin lauantai-iltana. Tenerife oli Kanariansaarten derbyssä parempi yhteismaalein 3-1, ja eteni finaalivaiheeseen, jossa se kohtaa joko Eibarin tai Gironan.

Derbyssä taipuneen Las Palmasin tähtihyökkääjä Jesé Rodríguez oli hyvin pettynyt nousuhaaveiden kariuduttua. Jesé on Las Palmasista kotoisin, mutta erittäin hyvin hänet muistetaan myös Real Madridista, jossa hän pelasi vuosina 2010-2016 ennen siirtoaan PSG:hen. Jesé murtautui Real Madridin edustusjoukkueeseen seuran oman akatemian kautta.

29-vuotias Jesé teki Las Palmasille tällä kaudella 11 maalia Segundassa, mutta jälkimmäisessä Tenerife-ottelussa hänet otettiin jo puoliajalla vaihtoon. Se ei kokenutta hyökkääjää miellyttänyt.

Joukkue on hyvin allapäin. Tämä on minulle ammattimielessä hyvin surullinen päivä, ja samoin kannattajille ja pelikavereilleni, Jesé sanoi Movistarin haastattelussa.

– Asiat voivat sujua hyvin tai huonosti, mutta annoin parhaan itsestäni. Omatuntoni on rauhallinen.

Valmentaja tekee ratkaisuja, joista joskus pidän enemmän ja joskus vähemmän. Minun mielestäni hän erehtyi tänään. Me tarvitsimme väkeä hyökkäykseen, sillä meidän piti tehdä maaleja. Viime kädessä valmentajat tekevät kuitenkin päätökset. On selvää, etten pitänyt siitä, mutta sille ei voi mitään, Jesé sivalsi.

Las Palmas palkkasi tammikuussa valmentajakseen koko aiemman uransa Barcelonan junioriakatemiassa ja kakkosjoukkueessa tehneen Francisco Javier García Pimientan. García Pimientan sopimus kattaa myös kauden 2022-2023, mutta Jesén sopimus päättyi tähän kauteen. Vaikka Jesé on Las Palmasin oma poika, vaikuttaa hänen jatkonsa melko epätodennäköiseltä näiden kommenttien jälkeen. Lisäksi Jesé on jo saanut tarjouksen jostain toisesta seurasta.

Las Palmasille ikävä takaisku oli joukkueen kapteenin ja avainpelaajan Jonathan Vieran loukkaantuminen jo ensimmäisen puoliajan alkuhetkillä. Viera antoi täyden tunnustuksen Tenerifelle otteluparin voitosta.

– He olivat meitä parempia molemmissa osaotteluissa. Heitä täytyy onnitella ja heille toivottaa onnea. Minä tulen aina kunnioittamaan Tenerifeä. Se on naapuriseuramme, Viera totesi.

Neljästä nousukarsintoihin yltäneestä joukkueesta Tenerife on seura, jonka edellisestä La Liga -kaudesta on pisin aika. Tenerife nähtiin pääsarjatasolla viimeksi kaudella 2009-2010. Nyt se pääsee tavoittelemaan pääsarjaan paluuta 12 vuoden poissaolon jälkeen.

– Olen tyytyväinen pelaajieni puolesta, mutta päämäärämme on tätä iltaa pidemmällä eikä vain Las Palmasin pudottamisessa. Nyt nauttimaan finaalista, Tenerifen päävalmentaja Luis Miguel Ramis myhäili.

Lähde: AS