Superlupaus Ansu Fati ei saanut pitää maajoukkue-ennätystään hallussa edes kahta vuotta. Barcelonan nuoresta taiturista tuli syyskuussa 2020 Espanjan kaikkien aikojen nuorin maaottelumaalin tekijä, kun hän onnistui Nations Leaguen 4-0-voitossa Ukrainasta. Tänään Fati sai kuitenkin luopua ennätyksestään.

Tänäänkin kilpailu oli Nations League, kun niin ikään Barcelonaa edustava Gavi teki maalin Tshekin verkkoon. Gavi ampui tarkan laukauksen takatolpan juureen. Gavi oli maalin tehdessään 17 vuotta ja 304 päivää vanha, kun Fatilla oli debyyttimaalissaan ikää tasan viikko enemmän, 17 vuotta ja 311 päivää.

Voitto jäi Espanjalta kuitenkin saamatta. Kotijoukkue Tshekki johti peliä niin 1-0 kuin 2-1:kin, mutta loppunumeroiksi muodostui kuitenkin 2-2. Tasoituksen teki 90. minuutilla Iñigo Martínez. Martínezin pusku kimposi ylärimasta maaliviivalle, ja VAR-tarkistus vahvisti, että pallo ylitti viivan kokonaan. Tshekin maalit tekivät Jakub Pesek ja Jan Kuchta.

Espanjan Nations League-urakka jatkuu torstaina vierasottelulla Sveitsissä. Ensi sunnuntaina se saa vieraakseen Tshekin.

Gracenote Live

@GracenoteLive
👶 - Pablo Gavi🇪🇸 (17 years and 304 days) becomes the youngest goalscorer for Spain, taking the record of Ansu Fati (17 years and 311 days). Fati scored his goal in a 4-0 Nations League win over Ukraine in September 2020. #CZEESP